woensdag 16 september 2009

Ons antwoord op mail uit vorig bericht

Geachte Heer van Oeveren,

Wij hebben uw mail aan dhr. de Vos inzake het afschieten van katten op Texel mogen ontvangen. In deze mail legt u uit dat uw partij weinig kan doen tegen deze kattenmoord (de actie zou moeten plaatsvinden door actiegroepen e.d.) en dat uw "Inspanningen achter de schermen" nog niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd. U bericht tevens dat het streven van uw partij is om de positie van de dieren "structureel te verbeteren".

Het is ons duidelijk geworden dat er in augustus van 2008 al kamervragen werden gesteld door uw partij over het afschieten van verwilderde katten in het algemeen.
Graag willen wij van u weten of u tevreden was met deze antwoorden (dat kan bijna niet!), en tevens of u op politiek vlak het daarbij gelaten heeft, of dat u iets probeert te bereiken m.b.t. een VERBOD op het afschieten van katten. Daarover kunnen wij namelijk niets vinden.

Wij vinden het verder erg jammer dat wij in de krant (Leidsch Dagblad afgelopen week) wel hebben kunnen lezen (op de voorpagina) dat uw partij een verbod wil op "Paardenmarkten", maar dat het afschieten van ca. 50 katten op Texel door u niet breed wordt uitgemeten in de (landelijke) pers. Wij vinden het eveneens jammer dat u, zoals u zelf zegt, weliswaar werkt achter de schermen, maar dat u niet, als partij, in het openbaar en voor een groot publiek keihard protesteert tegen dit soort vreselijk dierenleed. Juist in deze situatie zou u zich flink kunnen profileren en zo de harten van kiezers (heel veel kattenfans!) kunnen veroveren.

Met vriendelijke groet,
namens redactie en lezers
van
http://leidschkatblad.blogspot.com/
Annemarie Kemp.

1 opmerking:

Nicolet zei

annemarie, wat super dat jullie zoveel ook ervoor doen. Ik heb zelf ook mail gestuurd aan de vvv van Texel, laat ze maar geloven dat straks geen toerist het eiland nog aan zal doen...
En het IVN op texel heb ik gemaild.
Hoop zo dat het toch voorkomen gaat worden....