vrijdag 11 september 2009

Bram en Bommel(tje)


(lekker bij de "Baas" op schoot)


Nieuw personeel voor Heidepoesjes/katertjes Bram en Bommel!

Dinsdag 25 augustus jl was het dan eindelijk zover, het nieuwe personeel voor Bram en Bommel diende zich aan.
Natuurlijk waren er al een aantal verkennende ontmoetingen geweest bij Wilma, maar op deze dag zou dan toch het personeel aan de beide katertjes worden overgedragen.
Ook omdat het nieuwe personeel al bekend was in Crailo waren de formaliteiten vlot geregeld en kon de reis beginnen.
De bestemming in Huizen werd al bewoond door een kater van 16 en een poesje van 12 en 2 labrador reuen van 7, dus was het natuurlijk best spannend om te zien hoe er van alle kanten zou worden gereageerd.
Dat ging uitstekend. De al aanwezige kater en poes bleven boven en de beide labradors gedroegen zich voorbeeldig, geen geren of geblaf naar ons, de nieuwe bewoners, maar slechts een voorzichtig, op afstand, kijken.
Bram en Bommel waren ook wat terughoudend, want die twee grote bruine jongens zijn absoluut indrukwekkend en je moet natuurlijk eerst even de 'kat uit de boom kijken'.
Vooral Bram liet overigens al na korte tijd zijn ondernemingszin zien door op ontdekkingsreis te gaan en de hele benedenverdieping te controleren.
's Avonds waren beiden natuurlijk moe van de toch wel vermoeiende dag en vonden al gauw de schoot van het Baasje (zo noemt het mannelijke personeelslid zichzelf (wij weten beter !!) en brachten een groot deel van de avond op zijn schoot door.

Aangezien er op de bovenverdieping een geheel eigen slaapkamer voor deze jongens is ingericht werden zij na verloop van tijd naar hun slaapkamer gebracht met de uitdrukkelijke raad om toch vooral goed te slapen en uit te rusten.
Zij hebben dat goed in onze oren geknoopt en zijn vrij vlot onder zeil gegaan.
De daarna volgende dagen zijn besteed aan verdere ontdekking van de nieuwe woonomgeving en alles wat daar verder nog leeft en woont.


(Er valt heel wat te ontdekken)

Dat gaat uitzonderlijk goed, Bram en Bommel voelen zich duidelijk thuis en wennen ook al goed aan de overige bewoners, hoewel vooral de oudere kater en poes bij voorkeur op afstand blijven.
Beide Labradors worden gedoogd en mogen zo nu en dan een voorzichtige toenadering doen. Het zal ons verbazen als er niet gauw bij elkaar in de mand wordt slapen.
Al met al is het verbluffend hoe snel beide katertjes zich de binnenomgeving eigen maken en zich kunnen vermaken.



(ook hier kun je heerlijk gaan liggen)

Bram schept er een genoegen in om zijn broer Bommel achterna te zitten en, op momenten dat Bommel even niet oplet, hem te bespringen.
Al met al een lust voor het oog van het nieuwe personeel om te zien hoe levendig en vrolijk deze twee mannetjes door het leven gaan.
Na een wat vervelende start op de heide kunnen zij nu genieten van een omgeving waarin ze wel welkom en gewenst zijn.
Over een paar maandjes, als ze helemaal zijn gewend aan omgeving en medebewoners en zijn "geholpen" krijgen ze natuurlijk de kans om ook de wijdere omgeving buitenshuis te gaan verkennen en wij weten zeker dat ook daar nog wel het één en ander is te ontdekken.



(Ben benieuwd wat daar buiten allemaal te vinden is)
Groeten van het personeel van Bram en Bommel.
Dank u wel voor dit mooie verhaal; wij vinden het erg fijn om te horen dat het dus erg goed gaat met Bram en Bommel!
De redactie.

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Wat een leukerds! Fijn dat het met alle heidepoesjes goed lijkt te gaan!

Hans zei

Ik hoop voor het personeel dat die blauwe vaas goed zwaar is of vast staat. . . . . :)