vrijdag 25 september 2009

New kits in town - vervolg



Snoebel ziet er gevaarlijk uit maar krenkt de kits geen haartje......



De kits hebben natuurlijk namen gekregen. Het rode katertje hebben we Guus genoemd, het Cypertje heet Wieske en het Schilpadje heet nu Juulke. Ze zijn eerst een weekje boven geweest, want ze blijven snotteren en hebben toch een kuurtje nodig. Bovendien kunnen ze Sieske en Snoebel aansteken. De verrassing is dan ook groot voor Sieske en Snoebel als na een week eindelijk de deur van 'hun speelkamer' opengaat. Ze zijn totaal verbijsterd. Sieske gaat er vandoor en Snoebel blijft verstijfd in de deuropening staan. Mijn dames zijn niet blij met de 'indringers' en vooral Snoebel blijft snauwen en blazen. Ze doet de kittens niets, maar ziet er wel vervaarlijk uit.






Guus voor vertrek naar zijn "gouden mandje"...


Dat verandert maar langzaam als de kittens 3 dagen later met bench en al naar beneden worden verplaatst. Als we thuis zijn mag het drietal vrij in de kamer rondlopen. Snoebel blijft snauwerig en blaast veel, maar het drietal trekt er zich niets van aan. Schijnbaar zijn ze buiten wel het een en ander gewend. Ze dollen en rennen en Sieske weet het nog niet: Zal ze meedoen of samen met haar zus het grut afsnauwen. Sieske blijft natuurlijk Sieske en al snel draaft ze vrolijk mee. Het is weer een dolle boel, maar tot nu toe is de schade beperkt tot 2 wijnglazen. Natuurlijk is het Sieske die ze breekt en dan volkomen onschuldig zit te kijken.





Juulke op haar favoriete slaapplekje....



De kits voelen zich lekker en vooral Guus is een enorme kroelkont. Op 4 september krijgen ze hun eerste enting en de dag erna komen ze met foto op de site van Katimo (www.Stichtingkatimo.nl ). Mijn verbijstering is dan ook groot als op 6 september de telefoon gaat. Er is een nieuwe blikopener voor Guus. Ze heeft al vaker gezegd: "Ik wil een rode kater en dan noem ik hem Guus". Ze klinkt ideaal en heeft ruime ervaring met katten. Ze komt Guus dezelfde dag nog halen. Wieske en Juulke lijken het een paar uurtjes vreemd te vinden, maar al spoedig spelen ze weer samen met Sieske.





Wieske heeft overal in huis favoriete plekjes.....


Ondertussen zijn we alweer een paar weken verder. Snoebel en Sieske zijn aan de 'indringers' gewend en spelen mee of houden toezicht onder het spelen. Bij Snoebel gaat het nog niet allemaal van harte. Wieske doet het goed. Zij is een enorme knuffel en als ze ook maar denkt dat ze geknuffeld gaat worden, gaat haar motortje luid aan. Ze vindt het heerlijk om te kroelen en draait zich in alle bochten zodat ieder plekje heerlijk gekrabbeld wordt. Zij is helemaal klaar voor een nieuwe blikopener. Juulke blijft wat mensenschuw. Ze laat zich pakken, maar niet van harte, maar als ze lang genoeg wordt gekroeld, gaat ook haar motortje voorzichtig aan. Zij heeft een blikopener nodig die bereid is om heel veel liefde en tijd in haar te investeren.






Juulke en Wieske spelen onder toeziend oog van Snoebel en Sieske....

Guus is ondertussen al bijna 3 weken bij zijn nieuwe blikopener, en heeft daar echt zijn gouden mandje. Hij is enorm aanhalig, dol op zijn zij-mens en doet niets liever dan 's avonds bij haar op schoot liggen. Aanstaande woensdag ontmoeten we Guus bij de dierenarts, want dan krijgen de 'new kits in town' hun tweede inenting. Wat zal het leuk zijn om Guus weer te zien!



Thea.

2 opmerkingen:

Katja zei

Grappige foto waar Snoebel haar tanden laat zien !
Nog veel plezier gewenst met Wieske en Juulke zolang je ze nog hebt !

Annemieke zei

Hopelijk vinden de andere twee ook snel een blikopener! Ze zijn reuze schattig, dus dat moet bijna wel.