vrijdag 18 september 2009

Goed nieuws...

Goed nieuws, al zijn we er nog lang niet.

De gemeente Texel gaat wederom met de Dierenbescherming en Partij van de Dieren om de tafel zitten om over een diervriendelijke oplossing te praten.
De heer R. van Oeveren gaat in gesprek met de Gemeente Texel.
De Partij van de Dieren is er nu blijkbaar goed van doordrongen dat dit politiek moet worden aangepakt.
Helaas zal het zo wezen dat met de Faunawet en de toestemming van Prov. Staten in de hand, het SBB en NP wel moeilijk, zo niet onmogelijk te stoppen zijn, en het voor de katten die nu in het duingebied leven wel te laat zal zijn.
Maar we blijven de hoop hebben dat binnen 2 jaar deze primitieve wet zal verdwijnen en dat, net als in de rest van West-Europa , het verboden zal worden om op verwilderde en/of huiskatten te schieten/doden.

Met vr. groet en bedankt voor het plaatsen van al mijn stukjes, zonder Leidsch Katblad's hulp hadden we het zeker niet zo ver gered.


Linda Bakker.

2 opmerkingen:

de redactie zei

Fijn dat we iets hebben kunnen bijdragen in deze strijd tegen dierenleed. Jammer alleen dat het, waarschijnlijk, te laat is voor de katten op Texel van nu. Wij blijven graag op de hoogte van de verdere ontwikkelingen aldaar. De wet tegen neerschieten van katten moet er wel door, heh? Dus we gaan gewoon door!

Nicolet. zei

Misschien tegen beter weten in... maar ik blijf HOPEN dat ook de katten van nu gered zullen worden.... ik vind het zo'n afschuwelijke gedachte...... wordt er gewoon keer op keer kotsmisselijk van.
Maar dit is in ieder geval iets..
Nicolet.