vrijdag 4 september 2009

Het slechtste in de mens....



Wij durven er nu pas mee naar buiten te komen.... Ja, want het was te vreselijk om te vertellen en wij hebben maandenlang daarna last gehad van nachtmerries en angstaanvallen. Wat was het geval?

Wij hadden bezoek van een niet nader bekend te maken persoon. Zij (ja het was een zij, maar meer vertellen wij niet) had al eerder laten blijken dat zij verliefd was op onze Boez (die toen nauwelijks twee maandjes bij ons was), en dus waren wij gealarmeerd en erg oplettend als zij bij ons op visite kwam.

Gelukkig kregen wij de tip van pleegmoeder (van de Boez) Wilma, dat wij het beste de tassen konden controleren wanneer de verdachte persoon ons pand wilde verlaten. Het niet nader bij de naam genoemde persoon kwam namelijk altijd binnen met flinke tassen waarin zij heel veel goederen kon vervoeren, en dan nog van formaat ook.

Op een dag gedroeg de persoon zich erg nerveus en had erg veel haast om door onze voordeur naar buiten treden, en op dat moment herinnerden wij ons de tip van Wilma. Wij vroegen vervolgens de verdachte om haar tassen te openen. Nee, in de handtas waren wij niet geïnteresseerd, maar die mooie, kleurige boodschappen tas wilden wij wel even inzien.....

Onze ingeving was juist geweest. Bij het openen van de tas ontwaarden wij onze eigen Boez, nota bene tussen de pakjes sigaretten in. Toen wij de verdachte aan een eerstegraad verhoor onderwierpen, gaf zij toe voornemens geweest te zijn onze Boez te ontvoeren. Nee, niet voor losgeld maar gewoon voor de heb.

Omdat de dame in kwestie eveneens peettante is van de redactiekatten, hebben wij verder geen stappen ondernomen richting justitie, maar hebben wij haar vergeven voor haar ondoordachte daad en haar laten beloven nooit meer een dergelijke actie te ondernemen. Ondertussen is onze Boez trouwens ook te zwaar geworden, en zou peettante zich alleen maar een breuk tillen, mocht zij weer op de gedachte komen.
Maar naar aanleiding van deze gebeurtenis willen wij wel de mensen die een klein haarfabriekje in huis nemen het volgende aanraden:
Controleer elke tas voor uw bezoek uw huis verlaat. Vertrouw helemaal niemand, hoe goed uw relatie met de betreffende persoon ook is. Want kleine haarfabriekjes halen nu eenmaal het slechtste in de mens naar boven.....

4 opmerkingen:

ina zei

Bedankt voor de goede raad, Annemarie.
Nu Igor net bij ons is komen wonen en onze dochter en schoonzoon zondag op bezoek komen is dit een gouden tip.
Jammer, Annemieke, we zijn er op voorbereid.

Annemieke zei

We nemen wel een zwarte tas mee en katnappen Caja - dat valt niet op!

We zijn wel erg benieuwd naar Igor natuurlijk!

Hans zei

Vrienden van me controleerden altijd mijn tas, toen ze net een rood katertje hadden. Het was natuurlijk voor de grap, maar het werd een ritueel als ik bij ze op bezoek was!

Hans zei

En natuurlijk ben ik ook heel erg, maar dan ook heel erg, benieuwd naar Igor!!!!!

Ik heb twee zwarte fietstassen, dan weet je dat vast. :)