vrijdag 31 december 2010

Teigetje

Zoals eerder gemeld heeft Iwan een heel grote broer Teigetje - Teigetje woont bij de moeder van het hij-mens van Elrond en Pieper (broer en zus van Iwan en dus ook Teigetje).

Qua tekening is het duidelijk dat Teiget familie is van Iwan (en zoon van moeder Rory - die had dezelfde tekening en kleur). Waar Iwan een grote lobbes is, is Teiget een reus! Op de foto op de bank is te zien dat hij redelijk groot is (in werkelijkheid is hij nog groter dan hij of de foto lijkt). Teiget weegt meer dan 9 kilo (!), maar zoals te zien is, is hij niet heel dik. Hij is ook vrij schichtig (net als zijn vader Loki), maar wil af en toe wel een goede aaibeurt en kan ongelovelijk hard spinnen.

De tweede foto is enigszins bewogen, maar hier is wel duidelijk te zien dat Teiget een heel erg lange staart heeft.

Voor zover wij hebben kunnen nagaan is dit trouwens de volgorde waarin ze geboren zijn:
1 Pieper
2 Teiget
3 Elrond
4 Iwan en Bram

Er is dus nog een vijfde nesteling - Bram, die zoveel op Iwan lijkt (in elk geval bij de geboorte) dat we niet konden zien wie als vierde en wie als vijfde kwam. We hebben Iwan zelfs moeten markeren toen mijn ouders hem hadden uitgezocht, om te voorkomen dat we per ongeluk Bram meegaven (beetje magic markers op zijn nek - is allang verdwenen natuurlijk).

Bram woonde vroeger bij de zwager van een dochter* van Iwans mensen. Inmiddels woont hij bij een tante van deze zwager en horen we dus alleen via via af en toe dat het goed gaat met Bram.

*een zus van Elrond en Piepers mensen(volgt u het nog?)

Annemieke (van Elrond en Pieper dus)

4 opmerkingen:

ina zei

Teiget is inderdaad een reus.
Ligt hij nog wel eens op zijn rug?

de redactie zei

Wat een flinke knul! Ze lijken allemaal wel op elkaar, niet? Al verschillen ze dan iets in grootte...
Hoe kwam u aan de ouders van dit nest (Loki en Rory)? Had u dit stel uitgezocht? Allebei rood in de genen?

Annemieke zei

Mijn ouders hadden Loki en wij kregen Rory van een collega van mij. Rory was toen zes maanden en de collega kon niet meer voor haar zorgen. Inderdaad allebei rood - wij wilden graag een nestje met rode katjes, dus toen was de selectie voor Loki snel gemaakt natuurlijk. Loki is overigens een week na zijn "daad" gecastreerd.
Qua tekening is alleen Elrond anders (hij heeft streepjes, net als vader Loki) en qua kleur is alleen Pieper anders (lichter, net als Loki).

katja zei

Jemig, die is echt enorm zeg ! Die past waarschijnlijk niet eens op schoot ?