vrijdag 24 december 2010

Over Gizmo

Hoe komt u aan de naam?
Giz zou eerst Noortje gaan heten, dat vond ik een leuke naam voor een lief, klein, zwart poesje. Maar nadat ik haar had gezien bij haar pleegmoeder Wilma, was het duidelijk dat deze naam helemaal niet bij haar paste. Wat een brutale wildebras zeg! Een soort tomboy. Een typische meidennaam zou raar zijn; het moest stoerder en ook een beetje eigenzinnig, vandaar Gizmo!Wanneer geboren?
Goede schatting, want gevonden en daardoor niet exact bekend: 15 juni 2009. Ze werd ergens met haar broertjes en zusjes achtergelaten in een kooitje op de hei in Hilversum. Daarna met veel zorg en liefde verzorgd door pleegmoeder Wilma. Toen ik haar mocht ophalen was ze ongeveer 8 weken oud.

Karakter?
Omstuimig en wisselvallig, soms wild en soms heel lief, vol energie en erg ontdekkend, vermoedelijk ADHD in het kwadraat!


Andere huisdieren?
Gizmo woonde samen met de Poek (onlangs overleden) met wie zij graag wilde spelen. Maar het woord spelen stond niet meer in het woordenboek van Poek, dus werd er nogal eens naar haar geblazen thuis.

Hobby’s?
Spelen, ontdekken, klimmen, alles pakken wat beweegt, 20 keer in een minuut naar buiten en naar binnen, en af en toe eten en slapen; hiervoor heeft ze eigenlijk geen tijd.

Lievelingseten?
Snoepjes! (Vooral van die sticks!)

Favoriet speeltje? Slaapplek?
Alles wat beweegt is leuk om mee te spelen, maar haar absolute favoriet is het piepende egeltje aan elastiek die ze bij haar adoptie heeft gekregen van haar pleegmoeder Wilma. Ze slaapt overal, ook op plekjes die ik niet ken. Soms kan ik haar niet vinden, terwijl ik weet dat ze binnen is. Giz is raar en doet altijd rare dingen uit haar nieuwsgierigheid, waar ik dan weer erg om moet lachen (ook al heeft ze bijvoorbeeld ’s nachts snoepjes van het aanrecht gesnaaid en met verpakking en al opgegeten).

Gezondheidsproblemen?
Nee, met uitzondering van haar psychische aandoening: ADHD in het kwadraat.

Vriendjes/vijanden?
De Poek was geen vijand, hoewel ze niet begreep waarom hij niet met haar wilde spelen. Buiten stelt ze zich redelijk bescheiden op naar andere katten. Af en toe rotzooit ze een beetje met Oscar. De andere katten blijven op afstand omdat ze wat wild kan doen.

Nog iets?
Giz heeft een knikstaart, maar daar geen last van. Verder blijft ze me elke dag verbazen door nieuwe acties. Ondanks haar eigenwijze en ondernemende karakter, kan ik gerust met haar gaan wandelen (zonder lijn) en blijft ze netjes bij mij in de buurt (zelfs als ik bij mevrouw Katblad binnen een kopje thee ga drinken). Ik beleef veel plezier aan en met Gizmo, waarvoor ik mevrouw Katblad zeer dankbaar ben. Zonder haar had ik niet van het bestaan van de Giz geweten…

4 opmerkingen:

Hans zei

Nou Giz,

aan een goede hometrainer ontbreekt het je blijkbaar nier. En wat fanatiek kijk je erbij!

Annemieke zei

Wat een geweldige kat! Die ADHD*ADHD is wel eens lastig misschien - maar mogelijk wordt dat iets minder als ze wat ouder wordt.

Jacq. zei

Wat een mooie foto van de Giz met de nageltjes in de uitstand!En ze is erg grappig.

katja zei

Ja, die foto heb ik er leuk bijgezocht hè, bij die ADHD ?
Ik ben zoooo benieuwd hoe 'het' zich gaat ontwikkelen tussen Giz en Sonny Boy !