donderdag 23 december 2010

Over Rooie Gijs

Hoe komt u aan zijn naam?
Hij heette al Gijs. Hij woonde eerst bij buren, maar toen die een jong katje erbij namen kwam Gijs steeds vaker bij mij binnen. Toen die buren gingen verhuizen hebben we afgesproken dat Gijs bij mij zou blijven. Hij wilde zelf niet meer naar zijn oude huis toe en at en sliep steeds bij mij. Het leek ons allemaal beter dat hij in zijn vertrouwde omgeving bleef: Het Hof.


Wanneer werd hij geboren?
Weet ik niet precies. Ik schat zo rond 1995. Toen hij bij mij kwam aanlopen was hij ongeveer 8 á 9 jaar, en hij is nu 6 jaar bij mij.

Wat kunt u vertellen over zijn karakter?
Hij is zeer eigengereid en op zichzelf.

Nog meer huisdieren?
Nee.

Wat zijn zijn hobby’s?
De baas spelen over andere katten en ze verjagen. Verder in de zon liggen.

Lievelingseten?
Zacht voer van Felix. Hij komt nooit bij me aan tafel zitten en haalt zijn neus op voor dingen als kaas, kip of andere snacks.

Favoriet speeltje, slaapplek?
Hij slaapt de laatste tijd overal en veel. Maar het liefst op het voeteneinde van mijn bed. Spelen doet hij niet. Zal de ouderdom wel zijn.

Gezondheidsprobleempjes?
Net als zijn mens last van zijn gewrichten. Soms heeft hij moeite met traplopen.


Vriendjes of vijanden?
Gijs heeft alleen maar vijanden. Soms gromt hij zelfs tegen mij! Maar hij houdt vooral niet van andere mensen. En dus ook niet van andere katten.

Nog iets?
Gijs is een echte einzelgänger. Ik praat wel eens met hem maar dan kijkt hij gewoon dwars door me heen. Gijs houdt wel van structuur want hij wekt me elke morgen om 7 uur.

2 opmerkingen:

ina zei

Toen Gijs nog naast ons woonde kwam hij regelmatig bij ons brokjes stelen. Na het installeren van een kattenluik met zendertjes wist Gijs toch nog binnen te komen: hij wachtte net zo lang tot een van onze katten door het luik naar binnen ging en voordat het weer dichtklapte sneakte Gijs er achteraan. Toen we een keer thuiskwamen na een dagje uit troffen we Gijs slapend in de woonkamer in een luie stoel aan; alle brokjes waren op. Onze eigen katten lagen overigens ook rustig te slapen, ze accepteerden Gijs alsof hij er bij hoorde.

Jacq. zei

Ik hoop nog steeds dat het baasje een keer met RG naar de dierenarts gaat want ik vind hem er zielig (ziek) uitzien.