zondag 26 december 2010

Over Mini


Hoe komt u aan haar naam?
Toen we bij Mini gingen kijken was ze net 2 weken oud en heel klein!

Wanneer werd ze geboren?
15 februari 2009 in Haarlem. Vijf weken later werd ze door haar moeder verstoten en hebben we haar opgehaald. Omdat ze nog zo jong was, heeft ze wel flesvoeding gekregen de eerste tijd.

Haar karakter?
Een eigenwijze, slimme kat. Niet echt een knuffelkat, maar wel speels en lief!
Nog andere huisdieren?
Nee,wel gaat ze geregeld mee naar de Heuvelrug waar ze met de kat van mijn ouders aardig overweg kan. Het bos is in ieder geval groot genoeg om te rotzooien!
Aan het begin hadden we vissen, en die vond ze reuze interessant!

Hobby's?
Met plastic zakken spelen, buiten ravotten en voetballen met het hij-mens.

Lievelingseten?
Vooral alles wat niet als kattenvoer bedoeld is, maar gewoon eten is ook altijd goed! Als snoepje zijn de catsticks "mini" van Vitakraft erg geliefd, maar dat kan ook niet anders met die naam!

Favoriet speeltje?
Plastic zakken dus, en daar gaat ze dan helemaal inzitten. Toch vinden wij haar geen "kat in de zak"!

Favoriete slaapplek?
Mini slaapt altijd bij ons, alleen zijn vindt ze niet zo leuk en als we een tas inpakken om wat langer weg te gaan, gaat ze daar altijd alvast inzitten zodat we niet vergeten haar mee te nemen!

Gezondheidsproblemen?
Gelukkig is haar keelontsteking over. Ze heeft daar best lang last van gehad, maar het is verholpen.

Vrienden/vijanden?
Wamy en Bel (de Franskat) zijn als buren het minst geliefd. Het eerste (of laatste) stukje van (of naar) huis is ze altijd weer even op haar hoede.

Wel mensen, wij snappen nu de boze blikken van Mini veel beter, want het is niet niks als je moeder je verstoot als je nog zo afhankelijk bent en nog zoveel van haar zou moeten leren en veel moederliefde nodig hebt. Verwen haar maar goed en knuffel haar maar heel vaak!


5 opmerkingen:

Annemieke zei

Leuk om wat meer achtergrond informatie te krijgen over een van mijn lievelings katten. En ik vind die boze/eigenwijze blik juist leuk.

mevrouw K. zei

Ja, precies mevrouw Troy toen ze nog jong was...

Willemijn zei

Tijdens het invullen van het interview was het nog keelonsteking. Vorige week bleek echter dat de oorzaak van het alles echter een grasspriet van 6 centimeter was die heel vervelend in haar keel zat en alle ellende veroorzaakte en de vele dierenartsbezoek nodig maakte.. In een roes is ze helemaal onderzocht en na wat röntgenfoto's en een camera bleek ze al anderhalve maand deze grasspriet in haar keel te hebben zitten.
U begrijpt hoe opgelucht Mini nu de wereld in kijkt!

katja zei

Achgossie, arme Mini ! Gelukkig is ze er nu van verlost !

Annemieke zei

Klinkt heel oncomfortabel (krijg er zelf een naar gevoel van mijn mijn keel).