zondag 26 december 2010

Over Bonya


Hoe komt u aan haar naam?
Ze heette Bonnie, maar dat hebben we "verrussischt"; dat paste beter bij onze familienaam en de namen van de andere katten....

Wanneer geboren en waar?
Ze is bij haar vorige eigenaar geboren; wij hebben haar uit het asiel in Uden. Haar geboortedatum is 26 maart 1996, en wij kregen haar toen zij 13 jaar was.

Haar karakter?
Ze is een pittige tante, vraag veel aandacht, wil eigenlijk dag en nacht op schoot zitten en geaaid worden.

Andere huisdieren?
Ja, nog vier andere haarfabrieken (Iwan, Caja, Lotje en Igor). Ze gedraagt zich nogal als een baasje; Igor mag wel bij haar in de buurt komen, maar niet te lang!

Hobby's?
Op schoot liggen!

Lievelingseten?
Blikjes gourmet.

Favoriete slaapplek?
Op schoot, liefst bij het hij-mens.

Favoriet speeltje?
Dansende lichtvlekjes of bewegende schaduwen.

Gewoonten?
Bonya vindt het heerlijk om buiten te lopen; ze kan niet zelf van de begane grond weer boven komen en we moeten altijd in de gaten houden of ze boven is - daar kan ze wel zelf in en uit door de kattenluikjes.

Gezondheidsproblemen?
Bonya heeft chronische oorontsteking, waardoor ze veel jeuk heeft in haar oren. Hiervoor wordt ze regelmatig gezalfd. Ze heeft ook een schrompeloortje, waarschijnlijk ontstaan door de vele ontstekingen.....

Vrienden/vijanden?
Bonya is nogal bazig maar ze tolereert de katten van "haar" familie.

Nog iets bijzonders?
Bonya heeft 3 maanden in het asiel in Uden gezeten. Waarschijnlijk is ze in beslag genomen wegens verwaarlozing. Ze had toen ernstige oormijt, een oorzaak van de ontstekingen. Verder heeft ze een stem als een kapotte fluitketel.
Bonya kreeg laatst dexamethason voor de jeuk in haar oortjes. Hiervan werd zij psychotisch, ze begon haar mensen aan te vallen en ze "zag" enge dingen in haar dromen. Na het stoppen met de pillen werd ze weer normaal. Daarna kreeg ze andere zalf en andere pillen.

Geweldig dat u bereid bent geweest zo'n oud besje met allerlei problemen in uw gezin op te nemen, en wat een geluk voor Bonya! Onze complimenten!


3 opmerkingen:

Annemieke zei

Bonya kan inderdaad niet miauwen (klinkt heel raar), maar ze is wel lief en nog steeds speels!

mevrouw K. zei

Volgens ons is ze bovendien erg slim...

katja zei

Eng hoor, zo'n rare reactie op dat medicijn. Ik wist al dat het bij mensen zulke reacties kon geven, maar dat het ook zo duidelijk te zien is bij een kat. Gelukkig dat het wel weer overging bij andere medicatie.