zaterdag 25 december 2010

Over Simba

Hoe komt u aan zijn naam?
Van Simba uit de Lion King.

Waar geboren?
Geen idee. Wij hebben hem in 1995 via de Dierenbescherming Alphen a/d Rijn gekregen. Hij was toen 6 maanden oud.

Zijn karakter?
Eigenwijs! Zijn wil is wet, hij doet echt zijn eigen ding. Het is niet echt een schootkat, geen mensenkat, houdt er niet van om opgepakt te worden. Waarschijnlijk komt dat doordat hij een nogal traumatisch verleden heeft van opsluiting en verwaarlozing. Maar hij wordt wel steeds aanhankelijker.

Nog andere huisdieren?
Nee. We hadden een andere kat (Jip, een zwart-witte met dikke staart) maar die is helaas aangereden. Jip was wel een vriendje van Simba, al was het soms een haat-liefde verhouding.

Zijn hobby’s?
Lekker in de weg (voor je voeten) lopen op de trap! Kopjes geven aan zo’n beetje alles! Verder muisjes, blaadjes, snippers, frutsels vangen en achterna gaan. Zijn grootste liefde is zijn speelgoedknuffeltje het girafje; die heeft hij sinds zijn geboorte en kregen we mee toen we Simba mee naar huis namen. Zij zijn onafscheidelijk…

Lievelingseten?
Wegens een nieraandoening mag Simba niet zoveel eten; hij heeft speciale dieetbrokjes maar die vindt hij erg lekker!

Favoriet speeltje?
Zijn girafje dus.

Favoriete slaapplek?
Hij slaapt ’s avonds vaak op ons bed (waar hij ons ’s ochtends ook luid spinnend wakker maakt!) en zoekt ook gekke kleine plekjes op: de wasmand, nissen op zolder of een lege doos. Bij lekker weer ligt hij op het dakterras. Een rare gewoonte van Simba is dat hij niet zo goed kan miauwen en dan klinkt het als geforceerde piepjes!

Gezondheidsproblemen?
Niergruis.

Vriendjes/vijanden?
Weinig vriendjes; hij is wel erg territoriaal en houdt alle andere katten erg goed in de gaten!

Wel mensen, wij van het Katblad weten wel een paar vijanden te noemen! Want Simba heeft altijd ruzie op het dak met Japekoppie, de Boez en Luna! En dan is Simba niet voor de poes!

Dank voor uw medewerking!  

3 opmerkingen:

mevrouw K. zei

Simba heeft een bijzonder mooie kleur rood...

katja zei

Ik wil een foto van Simba met zijn girafje !!!

Annemieke zei

Ja ik ook!
En Simba mag er inderdaad zijn!