zondag 26 december 2010

Over Myo


Hoe komt u aan zijn naam?
Zo werd hij in het asiel al genoemd.

Wanneer werd hij geboren en waar?
Volgens het asiel is Myo geboren op 1 november 2003. Hij was 3.5 jaar toen ik hem afhaalde en men wilde/kon niet zeggen waar hij was geboren of vandaan kwam....

Zijn karakter?
Niet speels. Houdt niet van andere katten, bang van vreemden en in het bijzonder van kinderen, en andere zaken die een hoog geluid maken (telefoon, deurbel). Maakt zelf wel veel geluid (miauwen en een soort van gegrom/gekreun) vooral als hij eten wil. Blijft het liefst binnen een meter van zijn mens.

Andere huisdieren?
Nee. Ben een paar keer bij het asiel langsgeweest voor een 2e kat, maar dit wordt me zeer stellig ontraden.

Hobby's?
Vuilniszakken doorzoeken, bezoekjes brengen aan andermans voerbakken, eten, tegen/op zijn mens liggen en dan met zijn poten trappelen.

Zijn lievelingseten?
Geen voorkeur.

Favoriet speeltje? Slaapplek?
Twee zaken waarvoor Myo in beweging komt zijn een laserpointer en rennen achter brokjes/snoepjes aan. Hij slaapt het liefst op zachte, warme plekken zoals op de slaapzak in de kast, of op het dekbed waar dan natuurlijk wel zijn mens onder ligt! Laat zich soms opsluiten bij buren in zijn zoektocht naar eten...

Gezondheid?
Blaasgruis en gerelateerde amputatie.... Daarnaast heeft Myo altijd honger, maar ondanks zijn dieet wordt hij niet magerder (integendeel); aan de hoeveelheid eten die hij thuis krijgt zal het niet liggen.

Vrienden/vijanden?
Tolereert buurjongens Harremans en Panda, al loopt de laatste liever een blokje voor hem om. Viel op zijn eerste dag buiten meteen Bohr aan, die toen nog vaker buiten was. Kreeg geregeld op zijn donder van Rooie Gijs, maar de laatste anderhalf jaar niet meer. Weinig contact met de rest van de buurtkatten voor zover ik weet (soms met Iwan).

Nog iets bijzonders?
Uitverkoren tot pechvogel 2006/2007 in het asiel, waar hij 7 keer in terecht is gekomen voor een totaal van meer dan een jaar. Men kan zich daar zijn naam nog herinneren, ook omdat hij op het eind het asiel "geclaimd" had t.o.v. de andere katten. De dierenarts weet ook precies wie Myo is vanwege de blaasgruis, wat kantjeboord is geweest. Myo klinkt als een huilende baby als hij in de reismand zit voor het wegbrengen naar de dierenarts. Hij kan ook zeer zielig kijken en klaaglijke geluiden maken als hij geen eten krijgt. Hij slaakt altijd een diepe zucht tijdens het in slaap vallen, direct na het stoppen met spinnen. Beweegt meer tijdens zijn dromen dan wanneer hij wakker is.....
Geweldig dat u Myo uit het asiel heeft gehaald en weet om te gaan met zijn eigenaardigheden. Myo heeft het met u getroffen, en wij denken ook u met hem!

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Wat ligt ie daar lekker op schoot!

mevrouw K. zei

Hij heeft net zo'n lekker bekkie als onze Japekoppie...

katja zei

Schattig is dat als ze in hun slaap zo bewegen,hè ?