zaterdag 25 december 2010

Over Oscar


Hoe komt u aan zijn naam?
Behalve dat Lima (zie vorig bericht) de hoofdstad is van Peru, staat Lima ook in het Navo-alfabet. Voor Os wilden we daarom ook een Navo-naam! Dat is dus de O geworden: Oscar!

Waar en wanneer geboren?
Op dezelfde boerderij als Lima, maar dan een ander nest in juli 2008. Toen hij bij ons kwam was Os 3 maanden oud.

Zijn karakter?
Oscar is erg vriendelijk en met bijna alle katten uit de buurt bevriend. Hij eet graag buiten de deur, vooral op de redactie van het Katblad. Oscar komt 's avonds graag bij ons op de bank liggen, maar nooit op schoot. Overdag is hij altijd buiten. Of het nu regent of sneeuwt, Os wil eruit!

Andere huisdieren?
Oscar woont dus samen met Lima. Overdag zien ze elkaar niet veel, want Os is altijd buiten en Lima bijna altijd binnen. Maar 's avonds eten ze vaak samen en liggen graag tegen elkaar aan.

Hobby's?
Buiten spelen, een blokje om met mevrouw Katblad en klimmen, het liefst op het dak.

Speeltjes? Favoriete slaapplek etc.?
Oscar speelt vooral met andere katten. Binnen is hij erg rustig en ligt graag op de bank. 's Nachts wil hij nog wel eens aan het voeteneind van het bed slapen, maar alleen als het erg koud is. Oscar heeft één eigenaardigheidje: hij is bang om ergens af te springen. Hij heeft eens drie dagen op het dak gezeten omdat hij niet naar beneden durfde te springen!

Favoriet eten?
Oscar is kieskeurig en eet vooral buiten de deur. Wat hij overdag naar binnen krijgt is ons niet bekend, maar het moet wel lekker zijn want hij is een grote, sterke kat.
Hier moeten wij echt als redactie even wat aan toevoegen, want het is ons bekend dat Os bij diverse mensen de voerbakjes controleert en ze ook ledigt. Hij is vooral gek op de duurdere merken en struint bovendien elk aanrecht af voor het geval daar nog iets van vleeswaren te vinden is! Daarbij komt ook nog dat de Boez graag zijn Gourmet (uit blik) speciaal voor Oscar bewaart, gewoon uit vriendschap dus..... 
Gezondheidsproblemen?
Nee, hij is kerngezond!

Vrienden/vijanden?
Oscar heeft alleen maar vrienden, en zijn beste maatje is de Boez.

Nog iets?
Oscar vindt het lekker om stevig geaaid te worden. Ook houdt Os wel van een goede "vlooi-beurt".
Ondanks z'n vriendelijkheid is het erg moeilijk om hem op te tillen en vast te houden. Daar houdt hij echt niet van! Alleen zijn baasje kan dit met hem doen, want hij heeft Os getraind om door hem opgetild te worden.

2 opmerkingen:

mevrouw K. zei

Oscar is een kanjer! En ontzettend lief...

katja zei

Os heeft geen hoogtevrees, maar dieptevrees !
Ik vind het zo bijzonder, die vriendschap tussen Os en Boez, ik heb dat nog nooit bij andere katten die in verschillende huizen woonden waargenomen.