zondag 5 juli 2009

Snoebel, een bijzondere poes uit Venlo!


Snoebel, foto 1.


Snoebel, foto 2Snoebel, foto 3.

Snoebel:
Hallo allemaal
Mijn naam is Snoebel, ik ben een poes en woon in Venlo samen met mijn zus Sieske en mijn adoptie vader/ kater Funs. In ons dialect betekent Snoebel schatje. Dat maakt meteen duidelijk hoe blij mijn mensen met me zijn. Ergens in juli wordt ik 2 jaar.
zie foto 1.
Mijn mensen weten niet precies wanneer, want ik ben geadopteerd via Stichting Katimo. Samen met mijn 2 broertjes en mijn zusje ben ik langs de kant van de weg gevonden, weggegooid om dood te gaan. Mijn broertjes zijn overleden, mijn zus Sieske is goed gezond, maar ik heb wat neurologische problemen.
Als ik ren ga ik scheef, zodat ik net zo’n leuk Disney figuurtje lijk. Soms val ik zomaar om en als geaaid wil worden door mijn mensen ga ik eerst liggen, anders zak ik door mijn achterpoten en dat vind ik niet leuk. Mijn nagels kan ik niet intrekken, maar dat hindert me niets, dan kan ik beter klimmen, hoewel ik dan vaker val. Mij maakt het niets uit, ik begin gewoon opnieuw.
Ik heb al een veelbewogen leven achter de rug, want in november 2008 heb ik een grote operatie gehad omdat ik een middenrifbreuk had. Ik ben wonderbaarlijk snel opgeknapt en echt niet zielig. Integendeel, ik ben een stoere levenslustige Limbo meid. Van dichtbij zie ik niet zo goed, maar veraf kijken kan ik prima. Gelukkig maar, want van nature ben ik erg nieuwsgierig en heb een paar leuke hobby’s.
zie foto 2.
Steeds als er iets nieuws komt, ben ik de eerste die het even onderzoekt of wij het wel in huis of in de tuin willen hebben. Ik ben degene die onze nieuwe fontein heeft goedgekeurd. Mijn mensen waren natuurlijk vreselijk opgelucht, want anders hadden ze weer een nieuwe moeten kopen.
zie foto 3.
Liggend spelen, want dan val ik niet om. Kruumel, het opvangkitten dat tijdelijk bij ons woonde mag wel meedoen. Ik ben een erg sociale meid.
Ik stoei graag met zus Sieske en knuffel graag met kater Funs. Vrouw mensen vind ik wel aardig, maar ik ben dol op man mensen. (Dus: zij-mensen en hij-mensen, voor het geval u het niet snapt - red.) Als stoere meid heb ik natuurlijk mijn charmes. Nu moet ik stoppen, want er komt net een hond langs waar ik ff kennis mee wil maken. (Blafbeest dus, voor het geval ..etc.)

Wat een mooi verhaal en wat heeft u na uw ellende toch weer een hoop geluk gehad, mevrouw Snoebel! Wij bedoelen dat u zo goed terecht bent gekomen!
Fijn dat u dit allemaal heeft willen vertellen. Zal best moeilijk zijn geweest het verleden weer op te rakelen..... Dank u wel.
De redactie.

9 opmerkingen:

Katja zei

Mooi hoe Snoebel daar zo tussen het hoge gras staat.
Alvast gefeliciteerd met de verjaardagen van Snoebel en Sieske (ook al weten jullie niet precies wanneer dat is) !

thea1512 zei

Wij danken je voor de felicitaties Katja.

Liefs van Sieske en Snoebel

de redactie zei

Wij sluiten ons natuurlijk bij de felicitaties aan. Misschien zijn het ook wel kreeftjes, net als de Boez en mevrouw Troy!

ina zei

Wat een ontroerend verhaal.
Is de witte poes op foto 3 Kruumel of Sieske?

thea1512 zei

De witte poes is Kruumelke. Hij heeft een gouden mandje en stuurt ons geregeld foto's en berichtjes. Wij vinden Kruumel errug lief.

Fancy zei

Leuk om dit verhaaltje te lezen , lieve Snoebel. Fijn dat het nu weer zo goed met je gaat.
Knuffel van ons uit Drenthe

Liefs
http://www.geocities.com/turbo502002/

De redactie zei

Eerst Limburg, nu weer Drenthe. Nog effe en we moeten een landelijke krant beginnen!

ina zei

Volgens mij heb je de landsgrenzen al ruim overschreden met het bericht uit Nieuw Zeeland.

thea1512 zei

Wij wonen wel in het zuiden van het land, maar hebben zo onze contacten. Op internet valt ook voor katten veel te beleven. Zo kwamen we ook bij het Leidsch Katblad uit.

We waren wel een beetje jaloers op onze collega's in Leiden. Gelukkig is er nu de bijlage, zodat wij mee kunnen babbelen.

Liefs, Funs, Sieske en Snoebel