vrijdag 10 juli 2009

10 keer eten per dag!


Moppie in dromenlandMickey in actiestand

Allebei luiAllebei vereeuwigd


Hallo, wij zijn Moppie (9 jaar, wit/rood) en Mickey (3 jaar, die andere dus) en we wonen ook in Leiden.
We zijn allebei komen aanlopen (niet tegelijk, hoor!) bij het baasje omdat we merkten dat het fijn bij haar was en nog is… En van onze eerste mensen mochten we toen onze koffertjes pakken. We krijgen eten op niet geregelde tijden; soms wel 10 keer een kleine portie en toch ben ik, Moppie, 800 gram afgevallen (van 7.4 naar 6.6). Niet dat het mij wat uitmaakt, als ik maar te eten krijg!Het baasje heeft een kattenluik gemaakt zodat we altijd naar buiten kunnen (er is geen kattenbak binnen dus we moeten wel!) We zijn bijvoorbeeld niet jaloers op de redactiekatten die ’s avonds laat niet meer naar buiten mogen. Dat lijkt ons vreselijk! Het idee alleen al… Maar we kunnen allebei heel goed oversteken en letten daarbij echt wel op het verkeer. Dat weet het baasje want als ze de hond uitlaat, lopen wij vaak mee (over niet al te drukke straten dan, hè, en niet te ver van huis) en zij heeft gemerkt dat wij goed uit onze doppen kijken. En zij zegt dat onze vrijheid om te gaan en te staan waar wij maar willen het allerbelangrijkste is. En dat vinden wij dus ook!!! We liggen uiteraard ook graag in de tuin en zeker bij het erg warme weer lig ik, Moppie weer, languit in de schaduw. Ik moet natuurlijk wel goed uitkijken dat mijn oortjes niet verbranden want ik heb daar aanleg voor helaas. Verder zijn we niet erg goede vriendjes van elkaar, we gedogen elkaar de meeste tijd en soms maken we ruzie. Dat moet af en toe, hoor, dat is onze aard! En niet te vergeten… we zijn best wel beroemd! We zijn namelijk geschilderd en ons baasje is er erg blij met het resultaat. Soms kijkt ze meer naar het schilderij dan naar ons! Maar we zien wel dat wij goed gelukt zijn en we raden elke kat aan om ook te vragen om zo mooi geschilderd te worden. De redactie weet wie dat prima kan… (zie http://camerakwast.blogspot.com/ - red., de blog van peettante dus.)

Daag. Veel groetjes van Moppie en Mickey.

6 opmerkingen:

De redactie zei

Prachtige katten, maar wel erg brutaal.... Hebben ze zeker van hun baasje geleerd?

Katja zei

Hihihi, wat staan jullie grappig op de foto, Mickey en Moppie ! Mickey's actiestand lijkt wel op de Boez die onder het raam van het poezenloket doorkruipt.
Leuk om met jullie kennis te maken hoor !

Jacq. zei

Ja, absoluut! Maar vergeet niet dat brutalen de halve wereld hebben en dat is niet niks...

Anoniem zei

Hee Moppie en Mickey,
Volgens mij wonen jullie zo ongeveer in het paradijs. Tien keer per dag eten, dat haal zelfs ik niet!! (en ik weet via pressiemiddelen als het scheuren van de krant die mijn baasje leest, of het bovenop haar boek springen, toch al heel wat tussendoortjes af te dwingen).
Verder zit ik hier vast in een nogal kleine achtertuin zonder uitweg - met een hoop arrogante buurpoezen die ik niet vertrouw. Dus eh, count your blessings!
Haaltje van Kwiebus (3 jaar, slank en knap, maar beslist niet op zoek naar een partner)

De redactie zei

Zeg anoniem, volgende keer wel een naam onder je reactie heh?

Carien zei

De naam van de vorige mailer was Kwiebus, beste redactie! Maar ook van mij de hartelijke groeten,en een groot compliment voor jullie prrrr...achtige, vachtige, dierbare site.