donderdag 16 juli 2009

Ceesje, Lapje en Poema uit LeidenIk ben Ceesje, de zwart-witte strenge meesteres. 15 jaar oud. Ik ben absoluut de baas in huis en houd iedereen, inclusief mijn mens, onder de plak. Soms merk ik dat mijn mens dat nog leuk vind ook! Op de kist in de tuin kan ik alles binnen en buiten in de gaten houden, maar liefst zit ik binnen. ´s nachts ben ik dierlijker, dan slaap ik graag bij mijn mens op bed. Maar wel zo dat ik de deur in de gaten kan houden, anders komen die andere mormels er ook! Die sla ik natuurlijk de slaapkamer uit.

Ik ben Lapje, de lapjespoes. Ik ben een wees, ooit als kitten gevonden met met heel ernstige niesziekte en naar het asiel gebracht. Mijn linkeroog heeft een chronisch verstopte traanklier en die moet mijn mens regelmatig schoonmaken. Iets dat ik niet leuk niet vind. Dus heeft mijn mens in de loop der jaren mooie tatouages van me gekregen.
Maar verder ben ik heel lief, want ik heb al 14 jaar nu een heel fijn mandje.

Ik ben Poema, een goeie sul van een kater, al zeg ik het zelf. Ik woon buiten en kom alleen binnen om te eten, en om te slapen als het erg hard regent of het erg koud is.
Ik ben het maatje van Lapje, Ceesje houdt niet van me. Maar dat komt omdat ze ooit door een kater die er net zo uit ziet als ik is aangerand en daarna drie kittens kreeg. Maar ik was het echt niet, want ik woonde toen nog niet hier, ik ben met mijn elf jaar de jongste.Interview door Hans, het mens van deze drie.

8 opmerkingen:

Annemieke zei

Ze zijn leuk! En allemaal heel anders, qua uiterlijk en karakter.

Hans zei

Ik heb sinds ik uit hyuis ben - in 1975 - 10 katten gehad (of zij mij). Ik ben er nog steeds trots op ook een hele gekke, Koos. Een zwerver, die ik het best kan omscrhijven als een kat met een down syndroom. Ze heeft haar laatste jaren bij mij gesleten, maar daar ga ik binnekort meer over vertellen. Ik ben overigens de mens van Ceesje, Lapje en Poema.

Mvgr
Hans

De redactie zei

U bedoelt uw ouderlijk huis?
Wij zijn erg benieuwd naar Koosje. Maar u moet wel netter typen hoor! Anders denken we nog dat u ook een syndroom heeft....

Hans zei

Dat typen komt door een gebroken pink, 20 jaar geleden en wat ik nooit heb gemerkt, mevrouw Troy! Die bungelt doelloos aan mijn rechterhand en valt te pas en te onpas op toetsen die ik niet wil aanraken.
Mvgr
Hans

De baas zei

Wij hebben nog wel een stukje ijzerdraad voor u!

Annemieke zei

Ik ben erg benieuwd naar Koosje! Wij hebben inmiddels drie katten gehad (waarvan 1 is weggelopen, de andere twee hebben we nog).
De man heeft net een nieuwe camera - heb hem opdracht gegeven om leuke foto's te maken voor in de bijlage.

Wilma zei

Wat een lekkere moppies. En alle drie heel erg verschillend, maar ze wonen toch maar mooi onder één dak.

Hans zei

Ja, ze zijn alledrie heel verschillend. Eigen willetje. En denk eraan, het is een fabeltje dat ze geen lange termijn geheugen hebben. In september moeten ze naar de APK (de Algemene Poezen Keuring. Een dag van te voren moet ik mijn deuren barricaderen en als ik de mandjes van de studeerkamer haal, er extra gewichten tegen zetten, anders zijn ze er vandoor! En dat voor een actie, een keer per jaar!

Mvgr

Hans