vrijdag 24 juli 2009

Persbericht (Telegraaf)

vr 24 juli

Hond redt gedumpte kittens op Hilversumse hei
HILVERSUM - Een hond heeft op de Hilversumse hei zes gedumpte kittens gered. Dat heeft dierenasiel Crailo vrijdag bekendgemaakt.
De katjes stonden ver van het pad op de hei in Hilversum achter een boom in een reismand. De hond was weggelopen bij zijn bazin en hield de wacht bij de kittens tot zij poolshoogte kwam nemen.
De hondeneigenaar bracht de kittens naar het asiel. „Weer een schandalige dumping door een dierenbeul”, zegt een woordvoerster van het dierenasiel. Volgens haar hebben de diertjes geluk gehad. „Met kleine dieren is het snel gebeurd zonder water en voeding.” Inmiddels gaat het weer goed met de poezen.
De katten zijn ondergebracht bij een van de gastgezinnen van dierenasiel Crailo. Daar kunnen ze bijkomen, worden ze ontwormd en ontvlooid. Als de diertjes groot genoeg zijn, gaat het dierenasiel op zoek naar een nieuwe eigenaar.

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Een pluim voor de hond! En natuurlijk het tegenovergestelde voor de gek die de katjes achterliet. Kan er nog steeds niet over uit. Hoe kun je dat nou doen? Bij volwassen katten snap ik het al niet, maar bij deze snoesjes???

Hans zei

Ik had het al naar Annemarie gemaild, maar nu toch effe hier. Die hond verdient het grootste pak Frolic oid dat er is! Ik zou hem eigenlijk wel willen zien, om hem van afstand een aai over zijn bol te geven.

Hoe kan je zo maar onschuldige wezens zo achter te laten!!! Het is overigens een 'sign of the time'. In Antwerpen is afgelopen weekend een baby zo achtergelaten in een een hokje van een een opvangcentrum, met een babywegdoeluikje!!!

Mvgr
Hans