vrijdag 10 juli 2009

Sieske


Sieske als eekhoorn(tje)


Sieske zit mooi te zijn....Sieske heeft het echt niet gedaan!


Hallo allemaal
Mijn naam is Sieske. Ik ben een poes en woon in Venlo samen met mijn zus Snoebel en mijn adoptie vader/ kater Funs. Ook Sieske betekent in ons dialect schatje. Samen met mijn zusje Snoebel ben ik via Stichting Katimo geadopteerd. Ik ben als kitten erg ziek geweest, maar nu ben ik kerngezond. Ergens in juli wordt ik 2 jaar. Ik voel me best wel jarig vandaag, dus laten we maar een feestje bouwen.

Ach laten we er meteen maar een knalfuif van maken, want voor mij zijn alle dagen een feest. Ik begin te kwebbelen zodra ik mijn ogen open maak en ben altijd goed gehumeurd. Tussen mijn schoonheidsslaapjes door heb ik het errug druk.

Ik draaf door het huis als een jong veulen. Ondertussen kijk ik goed of er ergens iets staat waar ik mee kan spelen. Ik kan er niets aan doen dat er geregeld wat kapot gaat. Dat is de schuld van mijn mensen; zij zetten het zo neer dat het wel errug verleidelijk is om er niet mee te spelen en soms valt het dan zomaar kapot. Snoebel komt vaak kijken wat ik nu weer heb gedaan. Ík weet echt niet hoe dát nu weer gebeurd is. Zie de foto!

Funs en Snoebel spelen alleen maar met mij als ze hun gekke 5 minuten hebben. Ik hou het meer op 3 dolle dagen. Daarom vind ik het leuk als er opvangkittens zijn. Die houden ook van rennen en spelen. Samen met hen beleef ik dan gouden tijden. Wij zijn gastgezin voor Stichting Katimo, dus laat de nieuwe kittens maar komen.

Mijn grootste hobby is eten. Zodra ik iemand in de keuken hoor, ben ik er als de kippen bij. Alles wat maar even onbewaakt staat eet ik op en ik maak ook geregeld de bakjes van Snoebel en Funs leeg. Ik hoor u denken: ‘Hoe kan dat, zo’n rank en slank katje’. Omdat ik zo actief ben werk ik immers de hele dag aan mijn figuur.

Ik ben ook dol op hij-mensen. Als er bezoek komt gaat Snoebel eerst kijken of ze aardig zijn, pas daarna kom ik, maar áls ík eenmaal begin te knuffelen, weet ik van geen ophouden. U merkt het wel, ik kwebbel heel wat af de hele dag, ik zou nog uren door kunnen gaan. Ik moet me nu echter excuseren. Ons zij-mens staat klaar met de kam. Dat vind ik nóg leuker dan ondeugend zijn; een schoonheidsbehandeling. Mijn zwarte velletje moet immers mooi en glanzend blijven!

4 opmerkingen:

De redactie zei

Stoute poes! Maar wel met een prachtig velletje; mag je best trots op zijn!

Katja zei

Ohoh, Sieske wat ben jij een stouterd !Zomaar vanalles op de grond gooien en dan net doen of je van niets weet, hè?
Maar je ziet er prachtig uit hoor. En jij ook gefeliciteerd met je verjaardag, hè!

ina zei

Je bent een schoonheid, Sieske.
Je lijkt wel wat op onze Caja, ook zo'n glimmend zwart rank poesje.

thea1512 zei

Eigenlijk ben ik alle dagen jarig, want voor mij is het alle dagen feest. Nou ja, bij een feestje sneuvelt er wel eens wat.

Ik kom hier vast nog wel eens kwebbelen, want ik heb nog zoveel te vertellen.

Liefs van Sieske