zaterdag 11 juli 2009

Sam uit Amsterdam
Mag ik me even voorstellen? Ik ben Sammy oftewel Sam. Mijn zondagse naam is Samson en die gebruik ik alleen bij gelegenheden.
Ik woon in Amsterdam, samen met Leilah, Doortje, Joris en Tommy. Tja ik ben nu negen jaar en ik heb wel het een en ander achter de rug…. Mijn personeel, Trudi, heeft me destijds 7 jaar geleden op een bloedhete dag samen met Leilah uit het asiel in Oostzaan gehaald. Ze had alleen Doortje en Doortje was een beetje zielig alleen….. De eerste twee weken hebben ik en mijn zus Leilah doorgebracht onder de sofa….. We waren getraumatiseerd…. Hoe dat kwam? Nou dat heb ik verdrongen, maar van Trudi heb ik gehoord dat we in een tuin in de Bellamystraat gevonden zijn en dat we achtergelaten zijn, terwijl de familie verhuisd was.

Het is gelukkig allemaal goed gekomen; ik ben niet meer bang als er visite komt maar Leilah trekt zich wel terug, die houdt alleen van Trudi. Maar ik vind het ook lekker om kopjes van anderen te krijgen!
Tja ik was op honeymoon. Ik had namelijk suikerziekte gekregen door een prikje (red: prednison) maar die ziekte werden we weer de baas. Dat heet dan dus dat je op honeymoon gaat. Maar doordat we pas verhuisd zijn en ik een virusje heb opgelopen, heb ik de suikerziekte weer teruggekregen…..snik. Ik krijg nu 2 injecties insuline per dag en 2 of meer prikjes in mijn oortje. Daarna krijg ik wat lekkers om de pijn te verzachten. Ik houd niet van prikjes dus af en toe grom ik, maar ik blijf wel heel stil zitten.
Gelukkig is Trudi nu weer terug; ja ze was 6 dagen weg en toen ze terugkwam rook ze naar de dierenarts….. Trudi hoopt dat ik binnenkort weer op honeymoon mag, dat scheelt een hoop prikjes en gedoe.
Mijn foto’s: ik lag op de huiskamertafel, dat mag eigenlijk niet, maar dat was een luchtige plaats, het was nogal warm weet u……

10 opmerkingen:

Trudi zei

Ik raak er geëmotioneerd van Annemarie!
xxx Trudi

de verslaggever/fotograaf zei

Wat is Sam een mooie jongen! En nog flink ook!

Jeanne zei

Hey deze kat ken ik!!
Mooi verhaal en Sam en al je andere katten hebben, ondanks de slechte start die ze hadden, het echt getroffen bij je Trudi, :-)

De redactie zei

O jee Trudi, nog meer emoties!

Katja zei

Jammer hoor, dat je suikerziekte weer terug is gekomen. Hopelijk gaat lukt het nog een keer om op honeymoon te gaan.
Wat heeft Sam een grappige vlekken rond zijn neus.

ina zei

Wat een leukerd!

Trudi zei

Sams plekjes zijn schoonheidsplekjes..sproetjes, hij is tenslotte rood ;-)

Tiny zei

Wat een leuk verhaal!, ik kom zeker eens kijken naar je de kattenfamilie.Je bent een geweldige "kattenmoeder"Trudi!

Anoniem zei

Ha die Sam....ik ben ook roodharig hoor en heb sproeten...
Ik hoop dat je heel snel weer op honeymoon mag gaan en blijven...

ps doe de groeten aan Trudi

Em en katten zei

Hoi Trudi ik ken t verhaal van Sammetje natuurlijk van de suikerkattenlijst.Het is zo bijzonder.Een gedump katje wat een heerlijk en veilig thuis vindt.Sam je bent een kanjer hoor!! En dat virusje dat krijg je er wel onder.Kijk maar naar Trudi, die wordt ook weer beter ondanks dat ze naar dierenarts rook!! knuf voor jou en je huisgenootjes,Em,Callas,Diablo,Nap en Bink.