zondag 5 juli 2009

Hoe zit het nou???


(foto: Snuitje toen zij nog niet steriel was. Dus....)

Snuitje:
Ik hoorde dat er naar aanleiding van mijn vorige stukje enige discussie is ontstaan over hoe dat nou precies zit met rode poezen en lapjeskaters... Wie is er nu wel of niet steriel ? En maakt het dan wat uit of een poes ook wit heeft ?
Nou, ik kan u daarover één ding vertellen: ik ben rood met wit én ik ben steriel...maar dat heeft dus niets met elkaar te maken, hè ?! Dat komt dus door een operatie...die steriliteit dan. Die kleur heb ik omdat mijn moeder rood met wit was en mijn vader rood schijnt het. Die heb ik nooit gekend, dus ik moet afgaan op de verhalen. Mijn moeder had trouwens lang haar, die heb ik dan weer niet van haar geërfd, maar dat is weer een heel ander verhaal.
Maar als u er meer over wilt lezen, over die rode poezen en lapjeskaters, dan heeft het Leidsch Katblad voor u het volgende artikel gevonden: http://www.sablok.nl/weetjesdoc/kleurvererving.htm

Wij bedanken onze nieuwe redacteur Katja voor deze bijdrage!
Ook interessant is trouwens de reactie van Annemieke onder "Snuitje tussen de geraniums", het stukje over de reis van de kleuren over het poezenlichaam in de eerste fase (in de buik van de moeder). Moet u ook even lezen! Bedankt Annemiek!
Maar nu melden wij dat wij thans de discussie over dit onderwerp hierbij sluiten. Want je kunt wel aan de gang blijven, heh? Die rooie haarfabrieken laten we nu maar even met rust dus.
De hoofdredacteur.

1 opmerking:

ina zei

Wat heb je een leuk snuitje, Snuitje.