donderdag 16 juli 2009

Aqui mist vier nagels.....Gisteren was ik met Aquí naar de dierenarts: ze mist aan beide achterpoten elk de twee middelste nagels. En niet zomaar een stukje, nee, helemaal weg, afgescheurd, tot op een stompje na!
Normaliter, als je op het voetje drukt, schieten de nagels tevoorschijn. Hier (foto) drukt de assistente dus, en er zit niets behalve nattigheid en stompjes…

Ken jij dit? Weet jij een reden voor het met zulk geweld afscheuren?
Een aanrijding (wat de dierenarts opperde) is het waarschijnlijk niet geweest. Ik denk eerder aan een mis-sprong, waarbij ze zich krampachtig heeft vastgehouden en omhooggewerkt – of alsnog naar beneden is gegleden. Ook de nagels van de voorpoten gaven slijtage te zien.

Het duurt een paar weken voor het is geheeld. De vraag is, of er genoeg nagelcellen over zijn en of de nagels dan gaan teruggroeien. Ik zet haar nu iedere avond een paar minuten met de pootjes in de biotex, omdat de boel anders (nog verder) ontstoken raakt.

Raar he! Ik ben reuze benieuwd of jij of je lezers dit fenomeen ook kennen.

Groeten,
Aaf
Wij hebben een keer een verhaal gehoord over een kat die "gevangen" zat op een binnenplaatsje en langdurig heeft geprobeerd tegen een muurtje van steen op te klimmen. Dat ging ook ten koste van zijn nagels: erg bloederige klauwtjes....
Maar misschien heeft iemand nog een idee?

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Ik heb hier nog nooit van gehoord. Onze vroegere kat Rory had wel 1 nagel die ze niet meer in kon trekken.

Katja zei

Ja, bij aanrijding zou je ook andere verwondingen verwachten...maar heb inderdaad wel eens vaker gehoord dat deze verwondingen bij een aanrijding kunnen optreden.
Maar missprong lijkt waarschijnlijker.
Wel enoorm zielig hoor, want die stompjes zullen wel enorm gevoelig zijn (als je nagaat hoe gevoelig onze nagelbedden zijn)

ina zei

Iwans vader, Loki, heeft als kitten een keer 24 uur vastgezeten op een schuin aflopend dak. Toen we hem in de gaten hadden hebben we hem dmv een ladder bevrijd. Toen waren ook al zijn nagels verdwenen en zijn pootjes bloedden.
We hebben hem voor de veiligheid binnengehouden tot de nagels weer waren aangegroeid, dit tot groot ongenoegen van Murphy (koeienpoes), die helemaal gek werd van Loki's drukke gedoe binnen.