zondag 21 februari 2010

Verstoorde orde


Toen het hij-mens een paar weken terug weg was, was de orde ernstig verstoord. Normaal is het zij-mens van Elrond en het hij-mens van Pieper en vertoeft Elrond beneden en Pieper boven (waar het hij-mens ook vaak zit). Echter, het hij-mens was er dus niet en Pieper wilde natuurlijk toch haar portie aandacht en aai, dus ging ze ook maar in de woonkamer zitten overdag / 's avonds.

De hangmat en klimpaal zijn eigenlijk allebei geclaimd door Elrond, maar hij kan niet op allebei tegelijkertijd zitten natuurlijk. Pieper heeft boven ook zo'n klimpaal, en ze kijkt graag naar buiten - al ligt ze hier gewoon te pitten. Elrond vond het eigenlijk allemaal maar niets, maar tolereert Piepers aanwezigheid.


Toen Elrond op de krabpaal ging liggen (de enige reden dat Pieper normaliter naar beneden komt) -waarschijnlijk om Pieper te pesten, ging Pieper maar OP een doos zitten. De muis op de voorgrond is algemeen goed - af en toe brengt Pieper hem naar boven en af en toe komt Elrond hem weer ophalen.

's Avonds verplaatste het spul zich trouwens naar boven en het bed (normaal dus Piepers domein) - Elrond moet gedacht hebben: als Pieper in mijn kamer komt, mag ik ook op het bed. Wel lekker warm met twee beesten 's nachts (het was koud buiten toen!).

Annemieke

1 opmerking:

Katja zei

Grappig dat de het gedrag van de katten zo beinvloed wordt door de afwezigheid van een persoon. Er wordt vaak gezegd dat een kat zich meer hecht aan de omgeving dan aan personen, maar dit bewijst voor mij wel weer eens het tegendeel.