zaterdag 13 februari 2010

Vergelijkend warenonderzoek.


De waren
De whiskas was in de aanbieding bij een bekende grootgrutter en aangezien onze katten altijd whiskas brokken krijgen, sloegen wij grootschalig in. Eerder die week had het hij-mens ook al tonijn en kip gekocht en dit in de woonkamer laten staan (normaal gaat dit altijd achter slot en grendel). Vreemd genoeg was alleen de tonijn open gebeten, terwijl de kip onaangeroerd was (des te vreemder aangezien de rode brigade altijd komt zeuren als er kip wordt klaargemaakt in de keuken, en niet lijkt te malen om verse vis). Tijd dus voor een vergelijkend waren onderzoek. De rundvlees smaak was helaas uitverkocht, maar lam (groen), tonijn (blauw) en kip (geel) waren er nog wel.
Wij hebben overigens de pakken een aantal malen van plek gewisseld, om uit te sluiten dat niet de smaak maar de locatie van het voer bepaalde welke zij verkozen.

de eerste tester

Elrond, die normaliter in de woonkamer vertoeft, was al snel van de partij. De verschillende pakken werden uitgebreid besnuffeld. De keus viel uiteindelijk op tonijn (dit werd herhaaldelijk bevestigd, ook nadat de pakken voer waren verwisseld).



samen testen

Pieper ligt meestal boven op het bed te slapen, maar als er iets aan de hand is, komt ze vaak rap naar beneden (ze heeft hier een extra zintuig voor - zodra er snoepjes worden geserveerd, of de deur naar de tuin opengaat is ze er opeens). Zo ook nu. Elrond stond nog bij zijn tonijn te dralen, maar Pieper liep kordaat op de lam af en begon deze open te knagen. Elrond kwam kijken wat ze aan het doen was (maar ging later toch terug naar zijn tonijn).

Hoewel wij nog geen duplicaat experiment hebben uitgevoerd trekken wij de volgende voorlopige conclusies:
1) Elrond verkiest tonijn boven kip en lam
2) Pieper verkiest lam boven kip en tonijn

Meer experimenten zijn nodig om verdere conclusies te trekken (mogelijk is de voorkeuze heel anders in een ander seizoen).

De pakken zitten inmiddels achter slot en grendel - behalve de lam, die zit in het blik, omdat Pieper hem opengeknaagd had en we weten dat ze niet houden van laffe, aan de lucht blootgestelde brokken.

Annemieke.

Een fantastische test, vinden wij! En zo wetenschappelijk aangepakt!
Wat gaat u nu trouwens met die zak "kip" doen?
de redactie.

4 opmerkingen:

ina zei

Hoe komt het dat Pieper en Elrond grijs lijken, terwijl ze net zo rood zijn als Iwan?

de redactie zei

Beetje te donker geweest misschien? Wij hebben ieg niet aan deze foto's gesleuteld!

Annemieke zei

ja te weinig licht ben ik bang - ze zijn nog gewoon oranje!

De kip is inmiddels ook op - nadat de lam en tonijn op was, ging dat er toch ook wel in.

Hans zei

Als bioloog zeg ik. Ik mis de blinde test. Een pak zonder merk van de A..I