donderdag 13 augustus 2009

Nico op de vlucht....Nico komt zijn hapje eten.Nico slaapt in zijn noodverblijf....
Nico bijt tevreden op de lavendel.


Nico is verleden jaar komen aanlopen. Het viel me direct al op dat hij mank liep en veel mauwde, maar verder superlief is. Hij wil veel geaaid worden en hij geeft op zijn beurt kopjes terug. Maar mijn eigen katten (2 katers) vonden het maar helemaal niets, deze vreemde jongen. Doch Nico had en heeft maling aan ze. Het is voor hem net of ze er niet zijn. Als hij komt aanlopen en mijn katten staan in de weg, loopt hij gewoon door. Hij reageert niet op signalen (brommen, blazen) van mijn katten. Later merkte ik dat hij toch ook wat doof is, dus begreep ik zijn gedrag beter. Maar door zijn 'vreemde' gedrag zijn mijn katten een beetje bang voor Nico. Maar goed, zijn pootje baarde me zorgen en ook het feit dat ik dacht dat hij een zwerver was (als ik hem eten gaf, viel hij aan of het zijn laatste maaltijd was), dus bracht ik hem naar het asiel in de overtuiging dat èn zijn pootje bekeken werd èn dat zich vast een lief mens zou melden om hem mee terug naar zijn huis te nemen, of dat hij spoedig een nieuw mens en huis zou krijgen. Het grappige was trouwens dat Nico zich heerlijk voelde in de reismand en in de auto lag hij zelfs te slapen! Nou, dat ken ik niet, mijn katten zijn altijd heel nerveus en mauwen aan een stuk door.

Later belde ik nog het asiel op om te vragen hoe het met Nico ging, en ze vertelden daar dat het heel goed met Nico ging, dat hij het zelfs erg naar zijn zin had! Gelukkig was er niets met zijn pootje. Er zat wel een stalen pen in, dus waarschijnlijk is zijn pootje in het verleden gebroken geweest.


De volgende dag hoorde ik hard gemauw en daar stond Nico weer! Ik belde maar weer naar het asiel op om te vragen hoe en wat. Nico bleek al snel opgehaald te zijn door een vrouw (adres en naam geven ze niet) en ik vond het wel fijn om te weten dat hij dus een baasje heeft. De buurvrouw aan de overkant kende Nico trouwens ook (toen kwam ik erachter dat hij Nico heette), en zij vertelde wat meer over hem. Dat hij al 16 jaar is (dus nu al 17 jaar), dat zijn mens een puppy in huis erbij had genomen, dat Nico dat maar niets vond en er nu dus steeds vandoor gaat. Arme Nico! Hij heeft 16 jaar een goed huisje gehad, in alle rust van de wereld geleefd, en door zo'n jonge pup is zijn leventje dermate ernstig verstoord geraakt dat hij zijn huis dus ontvlucht....


In het begin werd Nico nog regelmatig bij mij en de buren opgehaald door zijn mens, maar dat is nu niet meer zo. De buurvrouw en ik hebben zelfs nog naar de dierenbescherming gebeld voor raad, maar ze kunnen niets voor Nico doen. Hij wordt niet mishandeld of wat dan ook. Het enige wat zijn mens zou kunnen doen is afstand van hem doen en hem naar het asiel brengen, zodat hij een nieuw huis kan krijgen (zonder puppy!). Maar dat doet ze tot op heden niet.

Ik heb nu een reismand met plastic bedekt voor Nico neergezet in de voortuin en daar slaapt hij vaak in. Verder geven de overbuurvrouw en ik hem te eten en te drinken. Ik borstel hem ook regelmatig want hij heeft een heel dik vachtje en hij vindt dat kammen ook nog eens zalig! De overbuurvrouw geeft hem bovendien 1 keer in de maand een vloooienpipetje.

Er wordt dus nu best wel goed voor Nico gezorgd maar de winter baart ons toch wat zorgen. Als het een strenge winter wordt, lijkt het me toch niet fijn voor Nico in de kou. Hoe dit allemaal verder gaat verlopen, zal ik t.z.t. berichten....


Jacq.

4 opmerkingen:

Annemieke zei

Hij ziet er lief uit! Inderdaad zielig dat hij als kat op leeftijd zijn huis uitgedreven wordt. Hopelijk komt er snel een oplossing en gelukkig wordt er goed voor hem gezorgd.

thea1512 zei

Triest voor Nico, dat hij na zoveel jaar uit zijn eigen huis wordt verdreven. Een huisdier hoort bij je voor de rest van zijn leven.

Eens heeft iemand genoeg van hem gehouden om hem te laten opereren. Nu is hij afgedankt voor een ander en jonger dier.

Ik kan me niet voorstellen, dat ik één van mijn lieverds op zo'n manier afdank.

Nico lieverd, hopelijk komt er weer snel een gouden mandje voor je.

Katja zei

Maar hoe is dat de vorige winter dan gegaan ? Ging hij toen nog wel 'thuis' slapen ?
't Is wel een mooierd trouwens en zo te zien komt hij aan eten nu niets tekort :-)

Jacq. zei

Ja Katja,verleden jaar werd Nico regelmatig opgehaald door zijn baasje dus zat Nico i.i.g. binnen met kou of regen. En hij krijgt inderdaad goed te eten!!!