zaterdag 22 augustus 2009

The new kits in town.


de drie kits bij aankomst.....



Deze week bereikt me een oproep via internet. Er wordt opvang gezocht voor in het wild gevangen kittens. Zij zijn gevangen samen met hun moeders. De moeders zijn gesteriliseerd en weer vrijgelaten. Totaal 13 kittens. Drie van deze kittens moeten vóór vrijdag onderdak zijn, vanwege privé omstandigheden van de opvangers. Ze zijn nog niet gesocialiseerd en het plaatselijke asielheeft voor deze kittens een inslaapbeleid........


De nood is hoog. Ik overleg met Corien van Stichting Katimo (http://www.stichtingkatimo.nl/).
We weten dat deze kittens zonder opvanggezin ten dode zijn opgeschreven. Corien heeft net zo'n klein (of groot) hartje als ik. Hier in de regio zitten al meer dan 200 kittens in de opvang, maar de deur staat weer open voor kittens in nood. De kittens komen bij ons als gastgezin voor Katimo. Het is een mooi drietal. Een rood katertje en twee meiden, een cypertje en een lapjes cypertje. Wat een schatjes! Natuurlijk zijn ze nog schichtig, maar na het eten installeer ik me met mijn laptop boven bij ze op de kamer. Ik praat geregeld tegen ze en ze worden steeds nieuwsgieriger. Nu zijn ze iets meer dan een dag bij ons en ze hebben steeds minder de neiging om te vluchten. Steeds vaker spelen ze in de grote bench en zitten minder in de reisbench. Ze vinden me ook steeds liever en laten toe dat ik ze aai. Ik moet alleen nog geen onverwachte bewegingen maken. Steeds vaker hoor ik ze spinnen. Ze voelen zich blijkbaar op hun gemak. Dit gaat goed komen! Ze zijn op weg naar een nieuwe blikopener met een gouden mandje.
Voor nu heten ze nog Lepke (Lapje), Strèpke (Streepje) en Roeeie (Rode). Ze krijgen vast nog wel stoere Limbo namen. Hun nieuwe blikopener heeft zeker nog wel andere ideeën voor een naam, maar dat mag!
Kijk ook ff bij Katimo op de site! Nogmaals http://www.stichtingkatimo.nl/ Doen hoor!

Thea.


Streepje


Rooie



Lapje

6 opmerkingen:

Annemieke zei

Lapje is leuk! Hopelijk vinden ze snel een plekje.

Mevrouw Katblad zei

Wat een schatjes.... Welk asiel is dat, dat zulke moppies maar gelijk een spuitje geeft???

Katja zei

Ik weet in ieder geval dat dit zich allemaal ergens in Limburg afspeelt, dus gelukkig is het geen asiel hier in de buurt...misschien dat Thea meer weet...

Hans zei

Ik dacht dat het een landelijk richtlijn was om 'overbodige' katten niet meer te laten inslapen, na protesten enkele jaren geleden, maar een netwerk op te zetten van asiels die mensen met een kittenwens naar elkaar verwijzen. Vrienden van me hebben 2 jaar geleden kittens opgehaald bij een speciaal kittenasiel hier in het Groene Hart in de buurt van Leiden!
Ik zag ooit een foto op internet van ingeslapen 'overbodige' katten bij een asiel, en die foto heeft de trend gezet, niet meer inslapen als het niet nodig is (terminale ziektes bijvoorbeeld). Ken jij dat speciale kittenopvang/asiel Annemarie?

Wilma zei

Bedoel je deze misschien?

http://www.kittenopvang-bovenwater.nl

Wilma zei

Is het trouwens al gelukt om een nieuwe opvang voor ze te vinden? Ik hoop het wel. Hoezo een inslaapbeleid? Dat doen ze hier in het asiel toch gelukkig heel anders. Dit is hun beleid: "Daarnaast is vastgelegd dat het laten inslapen van dieren uitsluitend kan plaatsvinden om dringende medische redenen." Helaas kan elk asiel afzonderlijk zijn eigen regels bepalen. Zo zijn er asiels waar katten en kittens bijvoorbeeld niet ingeënt worden. Laatst was er kattenziekte uitgebroken in twee asiels (Rotterdam en Schalkhaar). Tig dieren hebben ze moeten laten inslapen en pas toen hebben ze alle gezonde katten pas ingeënt. Hier in het asiel moeten alle binnenkomende katten/kittens binnen zeven dagen geënt zijn. En dit is maar één voorbeeld van het verschil in beleid.