vrijdag 13 november 2009

Het Kattenatelier



Hard werken maar ook veel plezier! (foto: Marian)


Afgelopen weekeinde is er onder mijn begeleiding een "Kattenatelier" gehouden in het atelier van Stichting De Blauwe Vinvis in Leiden. ( http://www.blauwevinvis.nl/)
Elf deelnemers gingen aan de slag met verf op een schildersdoek of een vel papier, en zo heeft ieder zijn eigen kat geschilderd. Sommigen deden dat zo uit de losse hand, anderen waren heel precies bezig. Er waren mensen die nog nooit een kwast in handen hadden gehad! Maar ja, onze poezen hebben allemaal ogen, snorharen, een neus en oren! En als je die op doek of papier hebt gezet, komt er al heel gauw een poes tevoorschijn en zie je het schilderij groeien.

Zo zijn er in één middag elf poezen geboren; de resultaten waren verrassend en divers! Wil je al deze poezen eens goed bekijken, neem dan een kijkje op http://camerakwast.blogspot.com/2009/11/kattenatelier.html
Wellicht dat er ook een katbladatelier gaat komen voor de lezers van het katblad?! De redactie zal u op de hoogte brengen van waar, hoe en wat. Dus blijf het katblad lezen en bereidt u vast voor op een speciale bijeenkomst! En laat nu alvast weten of u zich in dit katblad-atelieravontuur wilt storten! Ik ben dan in elk geval aanwezig om u op gang te helpen en met raad en daad bij te staan!
Marian http://camerakwast.blogspot.com/



De groep met de eindresultaten.......... (foto: Guus Bos)





Wat een lekker ding! (foto: Marian)



Meer info vindt u heel binnenkort in het "gewone" LKB!

1 opmerking:

ZjaZie zei

Ook ik was van de partij, de 7e november. Het was een zeer gezellige en leuke ervaring, om zo met 'onze' katten bezig te zijn. Als je dan weet, dat de mensen vanuit alle windstreken van ons land, hiermee met zoveel plezier bezig zijn geweest en je alle creaties ziet 'groeien', geeft dit een extra dimensie aan je eigen schilderij. "Je kent het verhaal achter ieders schilderij".
Marian bedankt vor de goede organisatie!