vrijdag 13 november 2009

Een Avond bij de "Asielzoekers"


Wij hadden al zoveel gehoord over de "Asielzoekers" Mickey en Moppie, dat wij maar eens bij hen op bezoek gingen om hen met eigen ogen te kunnen zien.
Het was een erg regenachtige avond en dus waren beide katten binnen en lagen te slapen.
Mickey (boven) trok zich erg weinig aan van onze komst. Hij wilde wel zijn ogen heel even openen toen wij hem aaiden.



Wij zagen al direct dat Mickey erg bijzondere pootjes heeft: witte vacht met zwarte vlekjes op de tenen en pootzool! Een grappig gezicht!


Moppie was minder blij met onze komst. We hadden hem wakker gemaakt en dat vond hij niet prettig. Daarbij komt ook nog dat hij niet zo van vreemden houdt, dus hij besloot de (huis-)kamer te verlaten. Wij vonden dat erg jammer en zetten de achtervolging in.....



Het bleek dat Moppie altijd honger heeft en zijn etensbakje was leeg, dus was het hoog tijd voor hem om daar eens de aandacht op te vestigen. Later konden wij de Mop wel aaien. Dat kwam omdat wij kattensnoepjes bij ons hadden en die kon Moppie echt niet weerstaan....
Mickey was er trouwens ook niet vies van, maar die kwam voor het lekkers niet van zijn slaapplek af.
Gedurende het nuttigen van een glaasje wijn (door ons), kroop Moppie diverse keren door het kattenluik naar buiten en kwam vervolgens dan weer nat naar binnen. Wij hebben niet helemaal begrepen waarom hij dat deed; het was tenslotte vies weer en donker!

Er was nog een blafbeest ook, in het huis van Mickey en Moppie. Een zij. Ze hield de beide asielzoekers goed in de gaten maar deed verder niet naar tegen hen.
De grootste slaapplek in de kamer was van haar, het blafbeest dus, maar we begrepen dat ze het ook wel toestaat wanneer een haarfabriek zich daar even te rusten legt, hoewel er zat andere plaatsen waren waar een kat heerlijk kan liggen dromen.


Zo was er dit beeldige mandje - heerlijk beschut en lekker zacht - , maar dat werd helemaal niet gebruikt door M en M! Daar snappen wij dus niets van. Op de foto is het niet helemaal goed te zien, maar deze mand leek op een enorme, comfortabele pantoffel die veel beschutting biedt! Maar omdat de mand dus niet werd gebruikt, stond hij weggestopt onder een tafeltje.... Ja, wij trokken 'm stiekem tevoorschijn voor een foto en hebben de "pantoffel" toen weer snel teruggeschoven toen het mens in de keuken bezig was.


Na nog een paar glaasjes wijn en een lekker bord eten, moesten wij helaas weer naar de redactie terug. Al die tijd had Mickey dus liggen slapen, en Moppie had zijn douche-uitjes ook maar beëindigd en had plaatsgenomen op de bank.
Dag Mop! Gelukkig ben je nu niet meer bang voor ons, heh?


Dag Mickey, wij zullen je niet weer wakker maken en komen heus nog wel eens langs, maar dan moet je wel wat actiever zijn, hoor!
En uiteraard bedanken wij Jacq. voor haar gastvrijheid!

2 opmerkingen:

marian zei

Leuk om te lezen over dit tweetal! Maar het is toch het beste om een winterslaap te houden, daar geef ik Mickey helemaal gelijk in!

Katja zei

Ach, wat een ontzettend vertederend bekkie heeeft Mickey op die laatste foto zeg !