Niet alle 'plaatsingen' van asielkatten verlopen zo voorspoedig als in onderstaand verhaal over Romeo: Demas is afgelopen week door zijn heel verdrietige baasjes teruggebracht naar het asiel. In zijn nieuwe huis woont namelijk nog een andere kat en die reageerde zo heftig op hem dat het beter was voor Demas' veiligheid en gezondheid om in het asiel te wachten op een geschiktere plek. Door alle stress was hij ook weer begonnen zichzelf kaal te likken.
Nog meer droevig nieuws: het cypertje in adoptiehok 5 in de ziekenboeg dat zo onder de klitten en snot zat moest afgelopen week helaas ingeslapen worden. Het lukte hem niet om te eten, er was behalve de zeer ernstige niesziekte ook iets met zijn bekje of tong aan de hand.
Katja
3 opmerkingen:
Ach, wat een trieste berichten Katja. Tja, soms gaat het echt niet en dan kun je niets anders doen dan de nieuwkomer weer terug te brengen. Er komt vast wel weer iemand die verliefd wordt op Demas.
En wat triest van het zieke katje. Tja, niesziekte kan, zeker voor ongeënte katten, funest zijn.
Als ik het goed begrijp is Demas na een goede week weer teruggebracht?
Bij een goede introductie ben je wel even langer bezig.
Is het geen goed idee mensen een stenciltje mee te geven met uitleg hoe je een kat goed introduceert bij een andere kat?
Kijk bijvoorbeeld eens op www.kattengedragstherapie.nl
Of de 'introductie' goed is ingezet is door mij als buitenstaander (vrijwilliger voor 1 ochtend per week) niet te beoordelen (ik hoor alleen achteraf de korte uitleg van een van de medewerkers), dus laat staan door iemand die alleen mijn 'verhaaltje' leest. De reacties van 'oude' en 'nieuwe' kat zijn helaas nooit helemaal van tevoren te voorspellen, en Demas' reactie dat hij zich bij stress kapotlikt compliceerde e.e.a. natuurlijk behoorlijk.
Er is op internet veel te vinden over de introductie van nieuwe katten en natuurlijk krijgen nieuwe baasjes van het asiel tips mee.
Een reactie posten