zaterdag 27 april 2013

Update Rome(r)o


Romero is inmiddels drie weken bij ons. Wij hebben hem omgedoopt naar Romeo. Uit de omschrijving van Romeo konden wij opmaken dat hij niet echt hield van aangehaald worden en al helemaal niet van opgepakt worden. Het zou een echte buitenkat zijn.
Nou niets bleek minder waar te zijn. Romeo loopt als hij de kans krijgt de hele dag achter ons aan. Geeft iedereen die hij ziet kopjes en laat zich makkelijk oppakken.
 
Hij zit vooral graag voor het computerbeeldscherm, wat niet zo heel erg handig is.

Toen we hem net gehaald hadden had hij zo´n erge honger dat hij zijn bakje brokjes naar binnen schrokte. Dat ging zo raar dat we dachten dat er misschien iets mis was met zijn kaak en/of gebit. Maar bij de volgende voerbeurt bleek hij wel gewoon te eten. Hij had gewoon honger!
Hij had meteen door wat zijn kamer was en lag al snel in zijn mandje te slapen. De honden vindt hij nog wel eng en daar blaast en gromt hij dan ook naar.
 
 
 
Sinds gisteren zit het kattenluik niet meer op slot. Hij heeft toen ook een tijd buiten gezeten, maar zoekt ons toch vooral op. Hij komt netjes als we hem roepen. Vandaag is hij buiten geweest om zijn behoefte te doen, maar verder toont hij geen interesse, waarschijnlijk vanwege de regen.
 
 
 
 
Jagen kan hij in ieder geval goed. Gisteren vloog er een vogeltje naar binnen en helaas had hij dit in 2 sprongen te pakken. Gelukkig heeft hij nog geen interesse in de kippen getoond.
Al met al is Romeo een hele lieve kat, die graag aandacht wil. Hij hoeft niet op schoot, maar is wel graag dicht bij je. En het is een grote vreetzak. Als je wat lekkers voor hem pakt klimt hij zo ongeveer via je been omhoog. Hij is heel nieuwsgierig en totaal niet bang van vreemde mensen, dingen of geluiden.

Wij zijn erg blij met hem!

Groeten Bianca en David

4 opmerkingen:

katja zei

Wat een vertederend snuitje heeft hij toch (bovenste foto)!
Ja, bij het asiel trok hij soms ook het bakje gewoon uit je handen, zo snel wilde hij er dan uit eten. Honger, maar ook de gewoonte om alles wat je 'vindt' zo snel mogelijk op te schrokken voordat je weggejaagd wordt door een andere kat of z'n baasje die ontdekt dat je stiekem door hun kattenluik naar binnen bent geslopen...

Ben benieuwd of hij nog gaat wennen aan de honden!

Mevrouw Katblad zei

Lekker bekkie, dit ventje! En wat geweldig dat hij het zo naar zijn zin heeft!
Dank voor dit mooie verhaal!

ina zei

Wij hebben ook katten en kippen, dit gaat prima samen. Een kip hoeft maar een keer een pik in een kattenneus te geven, daarna heeft de kat groot ontzag voor haar.

Jacq. zei

Wat fijn om te horen dat hij het zo goed naar zijn zin heeft. Ik vind Romeo een bijzondere kat en heeft ook zo'n lekker koppetje!