dinsdag 9 april 2013

Romero krijgt eindelijk de ruimte

Het heeft even geduurd, maar Romero heeft nu dan toch een voor hem perfect adres gevonden: een boerderij "in the middle of nowhere", midden tussen de weilanden. Hij mag daar lekker muizen vangen, en buiten rondstruinen zoveel hij wil, maar mag ook naar binnen als hij dat fijn vindt. Voorlopig moet hij natuurlijk nog even binnen blijven, om goed aan zijn nieuwe onderkomen te kunnen wennen.
Hij mag vrij rondlopen in de deel, de werkkamer en boven, dus mocht hij ooit aandrang krijgen bij zijn nieuwe mensen op bed te willen slapen, dan is dat geen probleem, dat deed hun vorige kat ook (lees onderstaande reactie van één van zijn nieuwe mensen!!!). In het 'leefgedeelte' van de boerderij wonen twee enorme lobbessen van honden, maar die zijn katten gewend. En Romero zal tijdens zijn zwerversbestaan wel geleerd hebben honden te ontwijken als hij daar niet van gediend is.
Romero's nieuwe mensen hadden hem op internet zien staan en hij stond bovenaan hun lijstje van 'te bezichtigen' katten, toen ze eind vorige week een kat kwamen uitzoeken.
De foto's bij dit stukje zijn van vorig jaar augustus/september in mijn tuin (door het raam genomen).
 

Nog ander kort nieuws uit het asiel: Demas zijn tanden zijn eindelijk getrokken. Hij heeft er niet veel meer over, want zijn gebit bleek er nog erger aan toe dan men in eerste instantie had gedacht. Hij zit nu niet meer in de ziekenboeg, maar in één van de kattenhallen en hij vindt het heerlijk om lekker los te lopen en te klimmen op de krabpalen. Het is ook een echte knuffelaar.
Myla zit weer in 'Katblad-hok' nr 14.
 
Katja
 

9 opmerkingen:

ina zei

Wat een aandoenlijk bekkie heeft hij. Nu nog een eigen huis voor hem.

Jacq. zei

Wat een supergoed nieuws over Romero, wat fijn voor hem!!

david zei

Romero woont sinds vrijdag 5 april bij ons op de boerderij. Hij moet nu nog even binnen blijven totdat hij hier gewend is, maar het gaat heel goed met hem. Hij kan in de deel, onze werkkamer en boven komen. Het liefst ligt hij de hele dag dicht bij je in de buurt. Een echte schootkat is het niet, maar af en toe knuffelen vindt hij wel fijn. Hij loopt graag achter je aan, op zoek naar een open deur. Hij wist ook meteen het kattenluikje te vinden, al zit dat verstopt achter een gordijn. Maar gelukkig hadden we die al op slot gedaan. ´s Nachts ligt hij graag bij ons op bed. Hij heeft tegen ons niet lelijk gedaan en gromt ook niet als we hem aaien. Hij moet alleen nog even wennen aan de honden, daar blaast hij wel tegen. Hij lijkt het hier wel naar zijn zin te hebben. En wij zijn in ieder geval blij met hem

katja zei

@Ina: ik neem aan dat je het over Demas hebt, want zoals je hieronder ook kan lezen heeft Romero zijn eigen huis inmiddels gevonden!
@David: wat ontzettend leuk dat je hebt gereageerd over Romero, en dat hij zo veel aanhankelijker blijkt dan ik dacht. Dan hadden de vaste medewerkers (ik ben vrijwilligster) het toch wel beter ingeschat dan ik.
Heb je ook de eerdere berichten over Romero gelezen (via de links in de berichten kan je teruggaan naar 10/3/2013 en daarvandaan weer naar 11/2/2013).
Ik zal bovenstaand bericht even aanpassen aan de info die jij nu geeft (heb het geschreven n.a.v. wat ik van een van de vaste medewerksters aan info heb gehoord).
Groetjes,
Katja

katja zei

@David:
Heeft hij bij jullie een andere naam trouwens?
En als jullie het leuk vinden kan je eventueel foto's en tekst over hem insturen via mevrouw Katblad (e-mailadres via een link in de kolom rechts van de berichten, zij stuurt het dan weer aan mij door om te plaatsen).

david zei

Hallo Katja,

Wij hebben Romero veranderd in Romeo. Binnenkort zullen we wel een keer een update met foto's sturen.

groetjes David

ina zei

@Katja: ik had het inderdaad over Demas. Wat goed dat Rome(r)o zo'n fijn huis heeft gekregen. Leuk om over hem te lezen; ik kijk al uit naar verdere berichten.

Mevrouw Katblad zei

Romeo, geweldige naam! En wat heeft hij het goed getroffen...

Wilma zei

Wat heerlijk dat Rome(r)o zo'n gouden mandje gevonden heeft.

En wat zal Demas opgelucht zijn dat alle rotte tandjes en kiesjes nu uit zijn bekje zijn. Dat zal het eten een stuk makkelijker maken.