zaterdag 19 december 2009

Nieuwe poesjes in de Alpujarras



Onze vriendin die in Spanje (Alpujarras) woont, heeft nadat zij enkele dagen bij de redactie van het LKB had gelogeerd, in Spanje twee jonge poesjes opgehaald om bij haar te komen wonen.

Vriendin Judith heeft reeds twee blafbeesten, had ook al eerder haarfabrieken maar zat al enige tijd zonder dus vandaar. Ze schreef ons het volgende.



"De 'samenleving' komt langzaam op gang. Honden vrij, katten opgesloten, katten vrij en de honden aan de ketting.
De rooie poes spuugt en blaast en de andere is helemaal NIET bang. Voorlopig heten ze Safi ( =de rooie omdat ze (nog) saffierblauwe ogen heeft) en Raya (streepje). Ze wonen 's nachts nog binnen bij mij op de slaapkamer, en overdag buiten in het oude kippenhok, waar de honden ze niet kunnen bereiken, maar ik zag vandaag dat ze al een ontsnappingroute hebben gevonden; ze zaten op het dak en op het muurtje naar de buurvrouw. Gelukkig kunnen de honden niet zo hoog komen en moet 't verder op hoop van zegen....."





Safi in de olijfboom



Raya idem.


Wel, wij hopen dat vriendin Judith ons Sinterklaasgedicht nog eens overleest, waarin wij duidelijk gesteld hadden dat haarfabrieken binnen in huis moeten mogen zijn en wonen, en blafbeesten daar alleen mogen komen als ze zich gedragen. En niet andersom dus...

Wij wensen Judith verder heel veel plezier toe met Safi en Raya..., en de poezen wensen wij natuurlijk heel veel sterkte toe.

O, de blafbeesten ook dan maar een bescheiden groet van ons....

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Wat een schatjes!

Katja zei

Aaaaach ! Schattig ! Safi in de boom, wat een mooi gezicht !

ina zei

Wat een prachtbeesten! En zo aandoenlijk, die kleintjes.