woensdag 23 december 2009

Igor in de sneeuw




Voor onze nieuwe lezers: Igor is 1 van de heidepoesjes. Hij werd deze zomer met zijn broers en zusjes gedumpt op de hei bij Hilversum, in een mandje achter een boom. Het nestje werd gevonden door een blafbeest dat zijn baasje waarschuwde, en zo werden de kittens net op tijd gered. Ze kwamen in het asiel in Hilversum terecht, en vonden toen een warm mandje bij pleegmoeder Wilma, die kleine (arme verlaten verschoppelingetjes) socialiseert.


Alle poesjes uit dit nest hebben ondertussen een nieuw mandje gekregen, en zo kwam Igor naar Leiden in de Katbladbuurt.


Onder de labels "Heidepoesjes" en "Igor" kunt u meer lezen.


Hierboven ziet u hoe Igor voor het eerst kennismaakt met de sneeuw! Nou, zo te zien vindt hij het allemaal reuze spannend!






Igor is voor de duvel niet bang! Wij zagen hem al eerder op de daken rondsjouwen, maar nu zit hij dus op zijn terras op 1 hoog, en zet moedig zijn pootjes in de sneeuw.





Ja, ga er maar bij liggen! Wel een beetje raar hoor Igor! Of stam je soms af van de verschrikkelijke sneeuwman? Igor heeft in elk geval een lekkere dikke vacht, en kan zo te zien goed tegen de kou. Elders in deze bijlage vindt u foto's van zijn zus Heidi, ook al zo flink en met een dikke vacht, en ook voor niks of niemand bang!


Waanzinnig dat deze poesjes werden gedumpt. Maar daarover waren we het al eens, toch?



Mens Ina bericht ons:

Op de eerste foto lijkt het net of Igor erover denkt een sneeuwbal te gaan maken. Op de tweede loopt hij door de sneeuw en op de derde ligt hij lekker in het witte goedje. Heidi vindt het ook prima in de sneeuw zag ik. Iwan gaat wel naar buiten, hij blijft dan best lang weg, maar hij ligt de meeste tijd in "zijn" stoel boven. Bonya gaat steeds even buiten kijken, maar komt snel terug. Caja en Lot gaan regelmatig naar buiten, maar ze vinden het niet geweldig.

5 opmerkingen:

Annemieke zei

Liggen in de sneeuw?! Dat vind ik wel heel dapper. Zijn vacht ziet er wel heel dik uit, dat helpt vast.

Ik ben het meer eens met Lotje en Caja - je kunt het beter van binnen bewonderen!

Katja zei

Ja, dat liggen in de sneeuw...heel apart zeg ! Is hij verder wel helemaal okee ???

Annemieke zei

Ik heb hem gisteren gezien en hij lijkt verder helemaal OK. In het echt is hij nog schattiger en mooier dan op de foto EN het is een enorme knuffelbeer. Onbegrijpelijk dat je zo'n beestje op de hei dumpt - maar hun verlies is onze winst, want nu kunnen wij van hem genieten!

ina zei

Of Igor verder helemaal okee is moet nog blijken. Hij is nog maar een kind. Maar dom is hij in elk geval niet. Hij mag alleen nog maar onder begeleiding naar buiten. Daar heeft hij het volgende op gevonden: Hij gaat achter de bank staan en doet de stem van Lotje of Caja na. Als wij dan nietsvermoedend de deur opendoen sneakt Igor snel naar buiten. En dan moeten wij weer de kou in om op hem te letten.

Hans zei

Hoi Ina,

hij lijkt me wel helemaal o.k.! Sneaky zijn huisgenoten imiteren en jouw er tussen nemen. Chapeau! En verder ben ik het met Annemieke eens, want we genieten ook van Heidi. Waar blijft de rest!?