vrijdag 13 september 2013

Onze schuilhutten in het asiel

Er heeft al een tijdje niets in de bijlage gestaan over de door Het Katblad geadopteerde hokken in asiel Stevenshage, of liever gezegd over de bewoners van die hokken. Even een korte update: nadat Tjerk eind juli de ziekenboeg verliet om bij zijn nieuwe mensen in te trekken, hebben er nog drie katten voor korte tijd in de 'Katblad-schuilhut' gewoond.
Ergens in augustus heeft er enkele dagen een doodzieke magere oude zwerfkat in gezeten, als ik het me goed herinner cypers-wit. Deze kat is ingeslapen. Daarna eind september heeft Poezekind er enige tijd doorgebracht. Deze kater zat al een tijdje in een van de hallen met plaatsbare katten toen er daar niesziekte uitbrak, na een week waarin er daardoor tijdelijk geen katten geplaatst konden worden, had niemand meer verschijnselen behalve Poezekind. Daarom mocht hij toen in de ziekenboeg verder uitzieken. Na korte tijd is hij van daaruit naar een nieuw huis gegaan.
Dit is een foto die ik van hem maakte met het idee het 'de volgende keer' wel opnieuw te proberen, maar die volgende keer was hij gelukkig al verhuisd.
In de ziekenboeg is op het moment 'noodverlichting' omdat de tl-armatuur kapot is en wegens de verbouwing van het asiel binnenkort nu even niet vervangen wordt.

Vorige week zat Spider in het hokje. Ik kon haar ook niet fotograferen omdat zij weggekropen zat achter de kattenbak (voor andere foto's klik haar naam aan). Spider was zelf niet ziek, maar kwam uit een huis met een andere kat die niesziekte had, daarom waren zij voor de zekerheid beiden in de ziekenboeg gezet, Spider in het Katblad-hok. Inmiddels zit Spider in de gewone quarantaine en zij is al besproken, dus zal binnenkort, na haar sterilisatie,  naar haar nieuwe huis vertrekken.
 
Arme Myla (kijk even onderaan dit bericht ) zit nu al bijna een jaar in het asiel en vanaf begin dit jaar in Katblad-adoptiehok nr. 14 in de kattenhal.
 
Katja