zondag 15 september 2013

De terugkeer van Indi

Anderhalve maand geleden plaatste mevrouw Katblad een oproep in het Katblad om uit te kijken naar de vermiste kater Indi, die in de buurt van de Katbladbuurt woont.
Gisteren ontving zij het volgende prachtige verhaal van de baasjes van Indi:

'Hij is op vakantie', zei Noa (11 jaar). 'Je zult zien dat als wij weer terug zijn hij ook weer naar huis komt.' Op 24 juli verdween Indi van de Middelstegracht. Hoopvol bleef Noa, maar steeds meer twijfels naarmate de tijd verstreek. Zaterdag 7 september kwam Indi weer naar huis. Met een lange reis achter de rug, sterk vermagerd, maar gezond. En zo blij dat hij zijn baasjes weer ziet, dat hij eten krijgt als hij er om vraagt en weer een schone kattenbak heeft.

Vorige week belde de dierenambulance Alkmaar. Ze hadden een magere kat gevonden. Op basis van zijn chip konden ze hem traceren. Indi zat op de tribune van de plaatselijke voetbalvereniging in Zuid Scharwoude. Hij liet zich makkelijk aanhalen en stortte zich op alles wat eetbaar was. Zoals de gehaktbal die hem werd voorgeschoteld. De spelers hebben toen de dierenambulance maar gebeld. Mooie kat, wel mager, niet bang. Eigenlijk een reden om niet uit te rijden. Er zijn wel meer magere katten en dat betekent nog niets, zeiden de ambulancedames. Toch maar even uit principe gekeken of Indi een chip had, je weet het nooit. Daarna ging het snel en een paar uur later was Indi weer thuis op de Middelstegracht in Leiden. De dierenambulance zei dat dit wel heel bijzonder is. Meestal hebben ze slechter nieuws voor de baasjes.
 
In het eerste weekje thuis heeft Indi vooral geslapen. En langzaam komt er een beetje meer beeld van wat er is gebeurd. Indi heeft een scheef pootje. Het doet geen pijn meer en hij springt ermee. Waarschijnlijk heeft hij in het begin van zijn reis vastgezeten met zijn poot, en misschien zelfs gebroken. We denken dat hij daarna een paar weken zich schuil heeft gehouden om zijn pootje te laten genezen.
 
Nu is de vakantie voorbij. Geen geslaap meer onder auto's, geschooier bij vuilnisbakken of wegduiken voor grote honden. Geen stiekeme ritjes meer in vrachtwagens naar onbekende oorden. Het is tijd om weer geknuffeld te worden!!
Bastiaan
 
 
 
 
 

Wat een hartverwarmend verhaal. Goed voor het moreel te lezen dat een vermissing ook zo kan aflopen! (red.)

8 opmerkingen:

annemiek zei

Fantastisch verhaal, geweldig dat hij weer terug is. Prachtig beestje.

Truus zei

Mooi verhaal met een geweldige afloop. Wat een bijzondere tekening heeft hij, lijkt wel een wilde kat.

Anoniem zei

Gelukkig is Indi wer thuis. Noa had helemaal gelijk :)

Wat stoere kat is het! Ben blij dat het zo goed afgelopen is!

Manon

ina zei

Wat een heerlijk verhaal! Ik zag al op een poster dat Indi weer thuis was. Geweldig, wat zullen jullie blij zijn!

Inge zei

Wat fijn dat Indi weer thuis is!

Jacq. zei

Wat een gelukkig einde voor Indi en de baasjes, hartstikke fijn. En hij is zeker mooi, zeg.

Wilma zei

Wat heerlijk dat Indi weer thuis is! Wat een geluk voor hem en zijn personeel! Gelukkig dat de mensen van de dierenambu toch zijn wezen kijken, want dat gebeurd lang niet overal helaas.

Bastiaan zei

Beste mensen,
Hartelijk dank voor jullie reacties. Indi begint weer een beetje te spelen en naar buiten te gaan!!