donderdag 28 maart 2013

Nieuws over Romero en Demas in het asiel


Romero is vorige week gecastreerd en zit nu in één van de hallen met 'plaatsbare' katten. In deze hal zit maar één andere kat, Parthos en om de beurt hebben zij de hele hal, met krabpalen en buitenruimte voor zich alleen. Daardoor is de 'gevangenschap' voor Romero wat beter te verdragen dan in de quarantaine. Zijn hok is hier trouwens ook twee keer zo groot. Waarschijnlijk gaat hij in de loop van de week naar een manege toe, waar er een lekkere zolder met schuilplekjes met dekens en stro is voor katten die gezelschap van mensen niet zo erg belangrijk vinden.
 Romero zit nog in de hal omdat men het met hem toch even wilde aankijken: hij leek wel wat aanhaliger te worden, dus misschien dat hij toch eventueel wel in een 'echt' huis zou kunnen intrekken. Zijn 'humeur' is wat lastig in te schatten omdat hij tijdens het kopjes geven of aaien wel de hele tijd loopt te grommen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Demas zit nog steeds in 'schuilhut' nummer 5 in de ziekenboeg. Binnenkort gaan zijn hoektanden dan eindelijk getrokken worden, want de wonden waarmee hij gevonden was en de 'likwonden' die hij daarna kreeg zijn hersteld. Hij staat nu ook op de lijst op internet, zodat hij alvast door liefhebbers besproken kan worden. Op deze foto kunt u dan toch zijn aandoenlijke 'draculatandjes' nog een keer bewonderen.

 
 
 
 
 
 
 
 
Katja
foto's bij dit stukje komen uit de lijst met plaatsbare katten op dierenasiels.com

3 opmerkingen:

Jacq. zei

Wat een leuke kat is Romero!Hij heeft zo'n lekkere kop. Maar fijn dat hij bijna weg kan want zo'n vrijbuiter moet zijn eigen gang kunnen gaan. En Demas is aandoenlijk met dat tandje.
Leuke verhalen steeds over de asielkatten, Katja!

david zei

Romero loopt sinds vrijdag bij ons op de boerderij. Hij mag nog niet naar buiten, maar binnen heeft hij de ruimte gelukkig. Grappig dat het over een hele andere Romero lijkt te gaan dan die wij hier zien. Hij loopt de hele dag achter ons aan en geeft continue kopjes. De eerste dag blies hij en heeft hij 1 keer in mijn enkels gehangen. Maar een dag later was daar al niets meer van te merken. We laten de deur naar de slaapkamer open zodat hij goed aan ons kan wennen en hij heeft al twee nachten tussen ons in op bed geslapen en wordt dan het liefst lekker geknuffeld. Overdag ligt hij het liefst op een stoel naast me als ik achter de computer zit. Hij voelt zichzelf al helemaal de baas in huis. Ben benieuwd hoe het gaat als hij naar buiten kan, maar tot nu toe zijn wij heel erg blij met deze kanjer !

groeten David

Anoniem zei

Sinds vrijdag 5 april is Romero bij ons op de boerderij. Wij kennen hem als een hele andere Romero. Het is echt een knuffel. Hij moet nu nog binnen blijven en zoekt continue ons gezelschap op. Hij ligt het liefst naast mij op een stoel als ik aan het werk ben op de computer. Wij laten in de nacht de slaapkamerdeur open en zodra de deur opengaat rent hij naar binnen en zoekt een mooi plekje op bed uit. Hij slaapt tot nu toe elke dag lekker bij ons op bed en wil dan liefst zoveel mogelijk geknuffelt worden. Ik ben benieuwd hoe het gaat als hij straks ook naar buiten mag ( af en en toe til ik hem op en dan kijken we samen alvast naar buiten), maar we zijn in ieder geval super blij met onze kanjer.

groeten David