dinsdag 5 maart 2013

Demas in de ziekenboeg (nu met foto's)

Nieuws uit het asiel:

Nadat 'schuilhut' 5 (het door het Leidsch Katblad gesponsorde hokje in de ziekenboeg) een paar weken leeg had gestaan, nadat Jameson geplaatst was rond begin februari, heeft inmiddels een nieuwe kat er zijn intrek genomen.
Demas zit sinds 20 februari in het asiel en nu ongeveer een week in de ziekenboeg. Hij is in Oude Wetering gevonden en had een insnijding van een vlooienband onder zijn 'oksel'. Dat wil zeggen dat hij een vlooienband heeft gedragen en geprobeerd heeft die af te doen, waarbij hij met één van zijn voorpoten in de band is blijven steken. En vervolgens heeft hij hier zolang mee rondgehobbeld dat er een wond is ontstaan onder zijn oksel. Toen hij gevonden werd was hij de vlooienband inmiddels kwijt.
Zijn eerste dagen hoestte Demas flink en daarom is besloten hem in de ziekenboeg te zetten voor het geval hij niesziekte onder de leden zou hebben. Gelukkig voor hem is de hoest nu over, maar nu heeft hij de pech dat hij de ziekenboeg deelt met een andere kat die wel echt niesziekte heeft, dus waarschijnlijk zal hij daar moeten blijven tot hij geadopteerd kan worden of totdat de andere kat ook lang genoeg symptoomvrij is om naar de kattenhal te kunnen.
Toen ik Demas voor het eerst zag viel me meteen aan hem op dat hij duidelijk zichtbare hoektanden uit zijn bekkie had steken, wat wel een schattig Dracula-effect geeft. Het schijnt dat zijn hoektanden ook ontstoken zijn, dus of één en ander met elkaar te maken heeft? Er wordt nog gekeken wat er met de tanden moet gebeuren. Voorlopig krijgt hij er medicatie voor. Hij is ongeveer acht jaar oud.
 
In adoptiehok 14 in de kattenhal zit nog steeds Myla op een eigen huis te wachten.

Aanvulling 9 maart 2013:
Ik hoorde vandaag dat Demas' hoektanden eigenlijk deze week al getrokken zouden gaan worden, maar omdat hij zo 'slim' was om zijn flank of de herstellende wond onder zijn oksel helemaal kaal te gaan likken afgelopen week, moet hij nu eerst daarvan weer een beetje herstelllen, met een kapje om.

Ik heb helaas zijn 'dracula-tandjes' niet kunnen vereeuwigen op de foto, alhoewel als je heel goed kijkt...

Omdat één van de andere vrijwilligers Demas vandaag aan het verzorgen was (en twee personen echt niet passen in de ziekenboeg), zijn de foto's (met flits) door een glazen raam heen genomen, vandaar de rare vlekjes op de foto.Katja

1 opmerking:

Wilma zei

Ik ben nu wel heel nieuwsgierig geworden naar Damas, dus niet te lang wachten met een foto graag!