zondag 17 maart 2013

Myla in schuilhut nummer 14

Myla heeft nog steeds een stukje in de bijlage tegoed: ze zat inmiddels alweer bijna twee maanden in adoptiehok nr 14 in de kattenhal en eindelijk heb ik vorige week eens geprobeerd haar op de foto te zetten. Erg goed wilde dat niet lukken, want daarvoor is dit een veel te drukke tante. Ze loopt van hot naar her en springt dan weer eens op een krabpaal, zodra je dat wil fotograferen, natuurlijk er meteen weer af en weer meteen op een andere enzovoort, enzovoort...

.Myla is een vondeling en wordt geschat op twee jaar.

Ze is heel speels en druk, ze was in deze hal gezet samen met wat andere katten die tegelijk 'los' konden spelen, maar toch blijkt zij voor de meeste katten een beetje te overrompelend over te komen.

Aaien vindt ze wel leuk, maar van oppakken is ze niet gediend en daarom was het erg lastig haar in haar hok terug te zetten, ze maakte daar een soort 'pak me dan als je kan'-spelletje van. Nu wordt haar eten bewaard tot het moment dat ze terug moet in haar hokje, als het bakje dan in haar hok wordt gezet, springt ze er namelijk vanzelf in. Laatst hoefde Myla eigenlijk niet terug in haar hok toen ze eten kreeg en zette de verzorgster het voerbakje voor haar op de grond, maar Myla sprong in haar hok en bleef daar staan wachten tot haar bakje geserveerd werd. Je moet je blijkbaar wel een beetje aan haar regels houden.
Eigenlijk is dit stukje een beetje 'mosterd na de maaltijd', want Myla heeft vandaag een ander hok in de hal gekregen en zit dus niet meer in het door het Leidsch Katblad gesponsorde hok. Dat komt waarschijnlijk omdat er op het moment zo weinig katten in de hal zitten, dat van de gelegenheid gebruik kan worden gemaakt bepaalde hokken een grote (extra) schoonmaakbeurt buiten met de hogedrukspuit te geven.
Er zitten trouwens wél heel veel katten in quarantaine op het moment, zoveel zelfs dat één van de pensions tijdelijk als quarantaineruimte in gebruik is.
 
Katja
 
Toch is het een professionele fotograaf wel gelukt Myla stil te laten po(e)seren voor een foto-shoot, kijk maar eens welke foto's Sanne van de Berg van haar en enkele andere katten in Stevenshage maakte.
 
 

Geen opmerkingen: