donderdag 5 april 2012

Heidepoesjes Bram & Bommel

Nog even en ze zijn drie jaar jong. In hun gedrag lijken ze soms nog geen drie maanden, echt nog heel kleine babypoesjes.

Bommel, zo zwart dat je allen zijn oogjes maar ziet, is heel moeilijk op de foto te zetten, want je ziet alleen maar een zwarte vlek met twee kogelronde mooie oogjes.
  
Bommel is heel eenkennig. Komt iedere avond bij het vrouwtje op bed liggen en vindt het dan heerlijk om heel erg aangehaald te worden. Vrouwtje mag dan echt alles met hem doen, maar o wee als het baasje dan komt, want die is echt ongelofelijk eng. Het is heel uniek als hij Bommel mag aaien, maar als hij dat dan doet, vindt Bommel het toch wel heel erg lekker.


Bram, rood, heel toegankelijk en erg brutaal. Loopt rond alsof hij een heel brede kerel is, maar ligt ook heel graag op schoot of tussen het vrouwtje en het baasje in. Is dol op eendagskuikens, kan daar hele gevechten mee houden. Bram mag heel graag zijn broer Bommel te grazen nemen. Springt dan boven op hem waardoor de vlokken haar in het rond vliegen. Dan wordt er gegromd, heel verschrikkelijk.
Toch willen ze ook nog wel graag heel gebroederlijk naast elkaar op de bank of in een mandje liggen.
Allebei lusten ze erg graag rauw hart. Wanneer dat wordt gesneden valt Bram bijna van de tafel om er maar zo dicht mogelijk bij te zijn. Beiden krijgen ze een schaaltje vol, maar Bram eet het in de helft van de tijd die Bommel nodig heeft op en blijft dan gebiologeerd kijken hoe Bommel zijn portie opeet, maar hij pakt het niet af, hij is heel goed opgevoed.

Bram is echt de buitenpoes die je overal en nergens tegenkomt in de buurt, terwijl Bommel veel liever binnenblijft.

4 opmerkingen:

Mevrouw Katblad zei

Ondanks het kleurverschil heeft Bram eenzelfde soort blik als Igor! Mengeling van brutaal en verwondering! En Bommel lijkt natuurlijk erg op zus Miss Gizz.
Wat een mooi en bijzonder nest was het toch!

ina zei

Brams gezichtsuitdrukking lijkt inderdaad erg op die van Igor, ik vind dat hij eigenlijk meer op Igor lijkt dan Heidi.

katja zei

Heeft Bram nou een beetje langharige staart, of zie ik dat verkeerd (ik blijf ook naar overeenkomsten speuren tussen hem en de rest van het nest :-) )

Jammer, geen foto van hoe Bram Bommel het rauwe hart uit de bek probeert te kijken, hahaha. Maar goed, ik zie het zo ook wel voor me.

Annemieke zei

Wat een mooie katten en wat schattig hoe ze samen liggen te slapen.