vrijdag 27 april 2012

Apie

Afgelopen woensdag kreeg de redactie het volgende bericht van Wilma:

Aan het eind van de middag heb ik mijn eerste opvangertje van dit jaar opgehaald. Deze dame wordt al ruim vijf jaar verzorgd door meerdere buren. Ze is al eens gevangen door dierenambulancepersoneel, maar daarna weer ongesteriliseerd vrij gelaten!
Omdat men bang was dat zij haar kittens zou gaan krijgen bij iemand in de tuin, is het een mevrouw eindelijk gelukt om haar te vangen. Er werd in eerste instantie gezegd dat het ging om een wilde kat. De buurt noemt haar Apie ...
Ik heb het idee dat het wilde wel meevalt, maar dat ze gewoon erg bang is.
Meer dan dit krijgen we dan ook vandaag niet te zien.
 

Vandaag, twee dagen later volgde het volgende bericht:
 
Wie het weet mag het zeggen, ik gok op vier.

Ingestuurd door Wilma (Wilma's Opvang)

Wilma gefeliciteerd met de blijkbaar voorspoedige bevalling en de eerste kittens van dit jaar in je opvang! Hoewel het natuurlijk tragisch is dat men moeder net zolang heeft laten rondlopen daar in die buurt tot ze hoogzwanger was...

5 opmerkingen:

katja zei

In ieder geval zie ik er zeker drie, maar je zal wel gelijk hebben met vier (ik twijfel of dat zwarte vooraan nu een achterlijfje of moeders staart is).
Heb je al kunnen zien of het lapje waarvan het kopje achter moeder uitsteekt op de foto, ook al wat gedronken heeft enzo. Of is er verder niet veel van te zien daar onder in die krabton (of wat is het voor huisje)?

Mevrouw Katblad zei

Wij zetten in op drie...
Gefeliciteerd Wilma!
Ach, dat lapje daarachter! Misschien leuk vriendinnetje voor Myo in de toekomst? Moet ze natuurlijk eerst groot en sterk worden!

Wilma zei

Apie is inderdaad bevallen onder in de krabton. Het is nog steeds moeilijk te zien hoeveel kittens ze heeft, omdat het daar behoorlijk krap is en ze ze heel goed beschermd door er half overheen te gaan liggen. De eerte twee kittens had ik gezien en in de loop van donderdagavond heb ik nog twee keer een kreet uit de kattenkamer horen komen, vandaar mijn gok van vier. Maar het lijkt er toch op dat het er maar drie zijn.

Annemieke zei

Goed gedaan Apie en natuurlijk weer goed werk van Wilma en de vrouw die Apie heeft weten te vangen. Inderdaad een beetje triest dat de kat al eens gevangen was en toen onverrichter zake weer is losgelaten...Maar daar kunnen moeder en kittens natuurlijk niets aan doen.

Inge zei

Succes Wilma met dit nestje!
Hopelijk word de mama snel minder bang en kan voor haar ook een gouden mandje gevonden worden.