dinsdag 3 april 2012

Heidepoesje Kees

Madam Kees
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Wat Kees voor kat is? Ze lijkt eigenlijk best echt op Kees Flodder, waar haar naam ooit op gebaseerd is. Ze ligt namelijk het liefst te soezen in de zon. Zelfs al is er maar een centimeter zon, dan zit ze erin.
 
Afgelopen winter heeft ze bij gebrek aan zon en warmte drie weken lang onder de verwarming gelegen. Mevrouw houdt gewoon nogal van warmte.

Verder is ze net als Kees Flodder een beetje naïef, erg lief en haar haar piekt alle kanten op. Ze houdt enorm van kroelen, maar wel op haar moment. En als ze dan zin heeft ligt ze op haar rug op je schoot en als je stopt met aaien legt ze haar pootje op je arm of borst, "niet stoppen!".

Ze jaagt graag op muizen, daar is ze ook behoorlijk goed in. Maar als ze ze dan heeft weet ze niet wat ze ermee aan moet. Doodmaken is in ieder geval geen optie, dus we vinden regelmatig volledig uitgeputte of van de spanning verstijfde muizen in een hoekje of achter de kussens. En als we ze niet op tijd vinden gaat het vanzelf stinken :).

Spelen is voor Kees veel te veel actie. Zodra een speeltje groter is dan twee centimeter is het eerder eng dan leuk. En zelfs speeltjes waar snoepjes in zitten kunnen haar niet verleiden tot actie. Daar gaat ze lekker naar zitten kijken en als het niet uit zichzelf beweegt loopt ze verveeld weg. Het komt Madam graag aanwaaien. Zo ligt ze ook op haar rug op de grond als je thuis komt: "Graag op de buik aaien aub!".
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nog een ander grappige eigenschap van Kees: ze lijkt een beetje op een mol. Ze houdt van graven in dekens. Sindsdien heeft ze de bijnaam John de Mol.
 
Bij onweer of vuurwerk
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
We zijn vooral heel erg blij met Kees. Het is een lieverd. Ze loopt graag met je mee door het hele huis, komt naast je zitten op de bank, zal nooit uithalen of bijten (alleen om te spelen) en doet nooit moedwillig iets stouts. We hopen en vragen ons zo nu en dan af of ze blij is met haar plekje hier bij ons. Het is en blijft natuurlijk een appartement op drie hoog in Amsterdam. Maar als ze dan lekker ontspannen ligt te tukken, heel graag wil knuffelen en altijd bij ons in de buurt zit of ligt, durven we wel te gokken dat dat zo is. Wij zijn in ieder geval dol op haar.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Liefs uit Amsterdam!

5 opmerkingen:

Jacq. zei

Wat een mooie schat, zeg! En een heel unieke dame ook nog.

ina zei

Maak je vooral geen zorgen of Kees het naar haar zin heeft: de foto's spreken boekdelen!

Mevrouw Katblad zei

Prachtige haarfabriek!

katja zei

Wat is ze prachtig zeg!
Ieuw, dat van die muizen is dan weer wat minder...
Grappig dat ze wel bang is van speeltjes en niet van muizen.

Annemieke zei

Wat een mooie poes! En zo te zien heeft ze het prima naar haar zin bij jullie.