vrijdag 16 december 2011

"Mijn eerste kat"

Het eindejaarsthema van de bijlagen is dit jaar "Mijn eerste kat".
Stuur een stukje in over de kat waarmee jouw liefde voor katten is begonnen. Was je nog een kind of maakte je pas kennis met katten toen je 'op jezelf woonde'? Hoe heette je poes of kater ? Schrijf een paar regels of een langer verhaaltje, liefst vergezeld van één of meer foto's. Misschien heb je een scanner om oude foto's in te scannen, maar zo niet dan kan je ook proberen je oude foto te fotograferen met je fototoestel. Dan liefst niet flitsen...

(tenzij je het resultaat er juist bijzonder kunstzinnig vindt uit zien...)
Het beste bij daglicht, maar bij kunstlicht kan ook, je kan dan op je computer eventueel de kleuren nog bewerken. 

Of misschien ben je wel van een generatie van wie de eerste kattenfoto's gewoon digitaal gemaakt zijn.

De redactie is erg benieuwd naar jullie inzendingen !

Als je erg je best hebt gedaan de foto zo mooi mogelijk te krijgen en je wilt dus liever niet dat de redactie de foto nog verder probeert te bewerken, vermeld dat dan a.j.b. bij je inzending.

1 opmerking:

katja zei

De eerste verhalen beginnen binnen te komen ! We hopen natuurlijk op veel inzendingen voor een mooie eindejaarsbijlage (en zoals mevrouw Katblad al schreef: liefst voor de kerst, maar in ieder geval voor het nieuwe jaar !) En een paar regels met een 'vintage' foto erbij kan net zo mooi of ontroerend zijn als een uitgebreider verhaal, dus laat je niet tegenhouden doordat je je niet veel meer weet te herinneren over je eerste kat.