zaterdag 10 december 2011

Fanmail voor mevrouw Katblad

Beste mevrouw Katblad,


Sinds een week of 6 heb ik er een nieuwe verslaving bij: het volgen van uw blog.
Zelf vorm ik een huishouden/woongroep met man, 6 haarfabrieken, 2 konijnen en 3 kippen (de dames).Soms ben ik hiervan aanvoerder, maar meestal uitvoerder, u kent het wel.


Onze haarfabrieken zijn niet zo actief in de buurt als die van u, de meesten komen niet of nauwelijks buiten de tuin. Een kattenluik hebben we ook niet, bang als we zijn dat er daardoor andere katten binnenkomen die onze schatten de stuipen op het lijf jagen. Onze woongroep bestaat nl. uit ex dak- en thuislozen c.q. asielzoekers die door hun verleden soms enige psychische schade hebben opgelopen, we zijn al blij als we ze 's avonds weer allemaal veilig binnen hebben. Onze buurkatten ken ik wel, maar probeer ik toch buiten de tuin te houden door ze vriendelijk doch dringend te verzoeken de tuin te verlaten. Onze dames zijn nl. nogal gevoelig (lees bang) en raken volledig van de leg door de aanwezigheid van vreemden in de tuin. Dit werd nog versterkt toen we, nota bene op 11 november, 2 jaar terug Tante Til levenloos aantroffen, waarschijnlijk gegrepen door een buurhaarfabriek met grootheidswaanzin.


Daarom vind ik het ook zo leuk om uw blog te volgen, om te zien hoe uw haarfabrieken omgaan met de buren en de taferelen die dat vaak oplevert en hoe leuk het is om dat te volgen. Ik hoop dat u er nog lang mee doorgaat. Als we weer eens in Leiden zijn, gaan we zeker een kijkje nemen in de buurt, al is het alleen maar om te zien hoe de verschillende plekken met elkaar verbonden zijn. Ik ben nl. een typische vrouw met een gebrek aan topografisch inzicht en oriëntatievermogen en kan dus weinig met kaartjes.


Voor wat betreft de kerstkaarten: manlief was vooral gecharmeerd van Kaart 1, 6 en 7, ik zou zeggen; doe ze allemaal.


Groet van een fan uit Velsen-Noord,
Sabine

4 opmerkingen:

katja zei

Hoi Sabine, welkom bij de fanclub ;-)
Wij zijn nu natuurlijk ook erg benieuwd naar foto's van de dak- en thuisloze en andere arme zielen die asiel bij jou gekregen hebben. Vooral zo rond kerst doet zo'n reportage het altijd goed in de bijlage !

Mevrouw Katblad zei

Wat een leuke fan-mail Sabine, hier worden we in deze donkere dagen weer helemaal blij van!
En graag horen wij (zoals Katja al schreef) graag het verhaal over jouw stel haarfabrieken, hoe je aan ze bent gekomen etc.

Annemieke zei

Welkom ook van deze medefan. Ik sluit me bij Katja en Mw K aan: ik ben erg geinteresseerd naar de geschiedenissen van alle haarfabrieken die bij je wonen - en hulde natuurlijk dat je je over de zwakkere katten ontfermd.
Tante Til is een erg mooie naam voor een kip trouwens - jammer dat ze niet meer is...

ina zei

Hoi Sabine, wij hebben ook katten en kippen, erg gezellig.