zondag 26 juni 2011

Lezersvraag over katten in Volkskrant

Vandaag stond er in de weekendbijlage van de Volkskrant een lezersvraag: Mag ik mijn oude poezen gezond laten inslapen? De inzender schreef dat het verzorgen haar te lastig werd nu ze ouder werden (de katten in kwestie zijn 12 e 13 jaar oud).
Ze moet iedere dag een deur open doen en een poezenluik plaatsen wou ze niet, want een huis met poezenluik is minder waard bij verkoop.Inslapen, huis verkopen en verder op vakantie gaan is haar plan. In het verleden heeft ze meerdere dieren verzorgd tot hun dood en dat is niet leuk. Het zou het beste zijn om een dier in te laten slapen, zolang IK DAT NOG LEUK vind. Hoe vraag ik dit aan mijn dierenarts?
Ik heb dit met ongeloof en stijgende verbazing gelezen. Hoe kan je!!!!!!????? Alleen al de gedachte is een misdaad en het uitspreken er van een halsmisdaad. Ik kan hele scheldkanonnades gaan verzinnen om hier te plaatsen, maar dat doe ik niet. Ik vraag de lezers om dit in zich op te nemen en er zelf een gedachte over te vormen. Voor de katten van deze mensen (?) maak ik me geen zorgen, in Nederland is het verboden om gezonde dieren te laten inslapen. Als hun dierenarts dit doet, nagel ik hem aan het kruis (Liefst zijn eigen!)

Toen ik het las, heb ik Ceesje (17 jaar) geroepen en haar lekker geknuffeld. Het resultaat ziet u op de foto: Henk Schiffmacher mag er trots op zijn!!!
Hans6 opmerkingen:

Hans zei

Een van de antwoorden op het bericht van een terechte boze lezeres was: Dit is uw vleesgeworden stressballetje. Ik wou dat bij de foto zetten en doe dit dus nu alsnog!

de hoofdredacteur zei

Ik heb het ook allemaal gelezen (in de bijlage van de Volkskrant afgelopen weekend). Het mens spoort gewoon niet. Ik vraag overigens me af of deze brief niet als provocatie is bedoeld. En zo niet, dan is het te hopen dat de dame in kwestie kinderen heeft met dezelfde karaktereigenschappen, en hun moeder bij het grofvuil zetten zodra ze wat gaat mankeren. Want dat verdient ze.

trix zei

Misschien kan deze mevrouw ook gelijk euthenasie aanvragen voor zichzelf?

Hans zei

Ik heb ook gedacht dat het een fakebrief was, zoals ik dat iedere week me afvraag in deze rubriek. Maar ergens kan ik me dat bij de Volkskrant niet voorstellen. Of denk nu te straight?

Anoniem zei

Ik dacht hetzelfde als mevrouw Trix hierboven. Maar wel eerst ervoor zorgen dat de katten zijn ondergebracht bij een asiel (lieve de haarfabrieken respecterende mensen zal deze hellefeeks niet in haar vriendenkring hebben).

Waarom geen kleurtjes en wat heeft u eigenlijk nou laten tatoeeren? Nee, aan trema's doen wij niet. Duurt een uur voordat ik het gevonden heb en alle bladzijden en tekst verdwenen...zucht. Heeft u nog achter de Duivelsklauw aangezeten? (Ja ik had het over gewrichtsontsteking, maar het helpt ook tegen slijmbeursvliesontsteking. (een goed woord om galgje mee te spelen. Je wint geheid.)

Maar die mevrouw moet op de zwarte lijst.

Annemieke zei

Ongelovelijk! Zo iemand is katten helemaal niet waardig. Haar katten verdienen beter personeel!