zaterdag 25 juni 2011

Belazerd!

Misschien heeft u er wat van gemerkt de laatste paar weken, maar in elk geval is mevrouw Katblad momenteel niet zo blij.
De timmerman die wij in dienst hadden genomen (ja, hadden!), bleek geen verstand van zaken te hebben. Of wellicht helemaal geen verstand "at all", wie zal het zeggen.
Wij hadden hem ingehuurd om diverse kleine lekkage-problemen van onze daken op te lossen. De oorzaken van deze lekkages hadden wij in kaart laten brengen door "de Huizenarts" van de Vereniging Eigen Huis, en de punten die werden genoemd in het rapport zouden worden aangepakt door de timmerman. Het viel ons al op dat deze meneer timmerman meer aan het "bestellingen doen" was dan daadwerkelijk aan de slag, maar vonden dat wij niet te snel mochten oordelen en rustig moesten afwachten op het uiteindelijke resultaat. Wel, die timmerman was aanvankelijk inderdaad druk bezig geweest aan het keukendak en de koepel, maar had blijkbaar wat dingetjes over het hoofd gezien. Resultaat: nog meer lekkages, water dat via de afzuigkap op het gascomfort stroomde en een zwaar beschadigd plafond in de keuken. De timmerman had namelijk alle afvoerpijpen van het hoger gelegen dak weggehaald zodat het regenwater van drie huizen bij ons op de keuken kletterde. Nachten niet geslapen van het lawaai en van het gedrup.....

De timmerman zou zich ook ontfermen over ons hoger gelegen pannendak en het dakje van een aanbouw (naast het keukendak). De oude pannen werden opgestapeld op het dak van de buurvrouw en de zakken afval van het opbouwdakje werden daar ook gemakshalve maar neergezet.
Wij drongen erop aan om dit afval en de pannen te verwijderen, en de timmerman verklaarde op een gegeven moment dat hij het puin had weggehaald.
Bij nader inzien stond de zooi er dus nog.
Ondertussen hadden wij een rekening gekregen van 2000 euro aan materialen, en die hebben wij in goed vertrouwen betaald.
Nu blijkt dus dat het pannendak bij lange na nog niet af is. Het nieuwe, platte dak van onze aanbouw heeft een dusdanige kuil dat er een diepe vijver op achterblijft na een fikse regenbui. De regenpijpen zijn teruggezet, maar dusdanig dat het water rechtstreeks regen de  houten betimmering stroomt in plaats van op het lager gelegen dak. Een kind kan nog zien dat dit niet de slimste oplossing is.
Mevrouw Katblad heeft tenslotte deze timmerman de deur gewezen. Hij had ondertussen al meer schade veroorzaakt dan verbeteringen aangebracht, en heeft het gedurende een paar maanden gepresteerd om maar een paar uur arbeid te leveren en dus meer afwezig dan aanwezig te zijn.
Pikant detail: deze timmerman was ook verantwoordelijk voor het koolmonoxide-incident waarover wij al eerder schreven.
Wij zijn dus gewoon grofweg belazerd door deze klojo.

Nieuw tuimelraam op zolder, niet passend, niet afgewerkt.

Wel, toen de timmerman voor de zoveelste keer een mail had gestuurd dat hij een andere klus moest laten voorgaan en er weer een week voorbij ging, werd mevrouw Katblad des duivels.
Het gedane werk was ver beneden niveau, alsmaar meer narigheid en lekkages, meneer hield zich aan geen enkele afspraak dus: opdonderen!

Nu zitten wij dus met een hoop onafgemaakte klussen en zijn een stuk armer geworden (qua geld en tevredenheid). Maar we zijn opgelucht dat deze man niet meer ons huis verder komt vernielen. Ook belangrijk: Japekop is eveneens erg blij dat dit figuur niet meer over de vloer komt, want af en toe een uurtje werken en lawaai maken, schopt je hele leven in de war en daar moest Japie dus van braken. De Boez liet zich overigens ook niet zien zolang deze knakker over de vloer kwam, al was het alleen maar om koffie te drinken en shaggies te roken.

Ja, inderdaad, we zijn een hoop geld kwijt en het huis ligt nog steeds half open. We zijn naarstig op zoek naar een oplossing (andere timmerman en/of dakdakker), en daarnaast beraden we ons over een aanklacht en het indienen van een schadevergoeding. Maar één en ander gaat je sowieso beslist niet in de koude kleren zitten!
In elk geval voelt mevrouw K. zich dus behoorlijk belazerd, en daardoor gaat het schrijven van verhaaltjes haar wat moeilijker af......

7 opmerkingen:

Gerda zei

Wat een toestanden! Heel veel sterkte voor u en de voltallige redactie.

Anoniem zei

Beste mevrouw Katblad,

Wat een afschuwelijk verhaal. Ik weet wel. de stuurman die aan wal staat en zo en weer ongevraagd advies geeft, maar ik zou me kunnen voorstellen dat u de man (of het bedrijf waarvoor hij werkt) aansprakelijk stelt voor deze wanprestatie! (En dan druk ik me nog mild uit.) Het inwinnen van info mocht u tot enige juridische actie overgaan, geeft wellicht al een beetje lucht aan de woede. Hopelijk sal alles reg kom. Welterusten en sterkte met het overdenken en nemen van enige beslissing.

Anoniem zei

Sorry, ik ben nog niet uitgeziekt en dus een warhoofd. Was nog iets vergeten: mocht u stappen tegen deze gewetenloze beunhaas nemen, neem foto's als bewijs van alles. Mocht u ooit voor een rechter of zo komen. Nou ja, dat kunt u zelf ook wel bedenken en bovendien heeft u dan zelf wel juridisch advies gekregen. Ik zei toch: een warhoofd. Aaien voor de haarfabrieken. (Ik heb overigens eigenlijk zielsmedelijden met Wamy)

Annemieke zei

Wat een hufter!
Er schijn een timmervrouw te zijn in Leiden. Niet dat we alle mannen nou over een kam moeten scheren, maar ik heb goede verhalen gehoord over deze timmervrouw.

trix zei

Wat een verschrikkelijk verhaal Annemarie. Ik kan me voorstellen dat jij en je haarfabrieken helemaal van slag zijn.
Ik zou het er zeker niet bij laten zitten, want deze beunhaas gaat dan weer gewoon verder naar zn volgende slachtoffers.
Heel veel sterkte Annemarie!

ina zei

Wat een verschrikking! Heb je eerst een hele tijd in de troep gezeten en dan is dat nog voor niks geweest ook. Nou ja, voor niks, was het maar zo, het heeft je geld gekost en schade. Hier moet juridisch iets aan te doen zijn. En anders gaan we bij alle katbladlezers met de pet rond.
Knap dat je toch nog zulke leuke stukjes in de krant hebt kunnen zetten. Sterkte van ons allemaal.

katja zei

Wat een vreselijke hufter en kluns was die timmerman zeg. Goed dat je de beslissing hebt genomen om maar niet te wachten of hij het ooit nog afmaakt. Hopelijk ie er nog een manier om nog wat op hem te verhalen, maar ik kan me ook voorstellen dat je niet echt puf hebt om daar nog energie in te steken...
Hopelijk lukt het snel om een beter iemand te vinden om het te herstellen en af te maken.