zaterdag 25 juni 2011

Dierenambulance bang van wilde poes ?

Hoi hoi,
op een zaterdagavond, even voor tien uur, werd ik gebeld door het personeel van Messi en Sokje (opvang november 2010). Ze hadden twee kittens bij hen in de tuin gevonden. Een speurtocht in de buurt leerde dat de kittens van een zwerfpoesje waren dat al een tijdje door de achterburen gevoerd werd. Zij hadden haar zelfs gedekt zien worden en hadden op internet gekeken om te zien hoelang een eventuele zwangerschap van een poes zou duren. Ze hebben uitgerekend dat dat zo rond 3 mei zou moeten zijn.
Mij werd gevraagd wat ze moesten doen, want moeders was duidelijk aan de sleep met het grut. Op mijn advies hebben ze de kittens in de serre van de achterburen gelegd en moeders, die behoorlijk bang is, daarna naar binnen proberen te lokken en binnen te houden totdat de dierenambulance ze op kan komen halen.

Zondagochtend rond een uur of tien kreeg ik een telefoontje dat het de avond ervoor gelukt was om moeder met kinderen in de serre op te sluiten en dat de dierenambulance was gebeld. Om half drie 's middags kreeg ik een telefoontje van het asiel dat de twee kittens daar gebracht waren. Tot onze grote verbijstering hadden de mensen van de dierenambulance moeder vrij gelaten, want ze was zo "wild". Bij het asiel zijn ze ook heel boos geworden en hebben de ambulancemedewerkers teruggestuurd om moeders te vangen, want ja, die moet natuurlijk in ieder geval gesteriliseerd worden, want anders is ze over een paar weken weer zwanger. Helaas is dat tot nu toe nog niet gelukt.

Beide kleintjes (broer en zus) zitten nu bij mij in de woonkamer. Ze zijn goed zindelijk, komen goed aan en vinden spelen helemaal geweldig!

En als ze moe zijn van het spelen, dan komen ze op schoot liggen slapen.

Wilma

4 opmerkingen:

katja zei

Wat een sukkels daar bij die dierenambulance zeg ! Dat lukt natuurlijk nooit meer om die moeder te vangen zonder haar kittens als lokaas...

Maar de kittentjes zijn weer überschattig natuurlijk !

Hans zei

Maar wat een mooie kittens! Geef ze een mooi leven met een gelukkig einde over tig jaar. Zi3e de weekend bijlage van de Volkskrant van vandaag!

Annemieke zei

Wat een dotjes. En inderdaad niet zo'n slimme actie van de dierenambulance.

ina zei

Wat zijn ze leuk!!!
En die mensen van de dierenambulance daar zijn niet al te snugger bezig geweest.