zaterdag 5 juni 2010

De illegaal (deel 3)














Joekie (die er hier een beetje apart bijligt):
En toen kwam de grote dag: wat lag er op het kerkhof? En wat veroorzaakte de stank? Er lag aardig wat op het kerkhof:
- enkele ex-merels
- iets wat vaag op een mus leek
- enkele kleine vogeltjes, maar niet meer te identificeren
- allemaal skeletten, vlees zat er niet meer aan
- van de duiven waren er alleen nog veren over
De stank werd veroorzaakt door de laatste aanvoer: een egel, daar viel nog wat van af te halen, hoewel de egel waarschijnlijk al twee weken onaangeroerd was en de illegaal gedurende die tijd niet meer langs gweest was.
Het meest bizarre was de vondst van een konijn (of misschien zelfs wel een haas): de rug, het bekken, de pootjes en de staart.
















Verder waren er nog enkele curiositeiten:
- twee hondekluiven (de vorige bewoners hadden een hond...)
- een mezenbol
- het onderbakje van de verpakking van een appeltaart
Verder lagen er nog drie hompen stokbrood, goed voor een stilleven en waarschijnlijk de restanten van de barbeque van de buren afgelopen zomer. (De andere helft van de kruipruimte is niet direct toegankelijk, wie weet wat daar nog ligt en ook is er een grote opening naar de kruipruimte van de buren, dus daar zal ook nog wel wat liggen...)

Zoals ik al eerder vertelde over de auto van de buurman-twee-huizen-verder: deze buurman heeft een Renault en daar zijn de illegalen dol op, tot twee maal toe hebben ze die auto gesaboteerd (ze knagen geloof ik, aan bougies en wat rubberen slangen) wat dus een flinke kostenpost opleverde.
Toen de klusjesman bij haar klaar was - de kruipruimte is opgefrist met een fles ammoniak (de chloor was op) en daarna met een hele fles “Smell” overgoten voor een frisse lucht - werd hij opgeroepen naar een ander adres in de straat, ook dit huis heeft leeggestaan, er was een vliegenexplosie op zolder. Zou de illegaal een nieuw adres gevonden hebben?
Oké, hier baalde ze dus van: ze weet wat voor ellende een steenmarter kan geven als hij in je huis zit, maar dat haar dat nu net zou overkomen !
Hopenlijk blijven ze weg. De toegangspoort is inmiddels hermetisch afgesloten dus hier kunnen ze er niet meer in. Ze las trouwens op internet dat als je in Duitsland je huis wil verkopen je een verklaring moet hebben dat je huis steenmartervrij is!
En nu het eindelijk warmer wordt en de eerste vliegen komen, schreeuwt ze moord en brand ! Zou de illegaal terug zijn of….is het zijn geest?
De toekomst zal het leren en ik zit op de eerste rij.






















Inimini die toen nog steeds niet hier woonde

P.S.: ze heeft geen foto’s van de illegaal, daar hij altijd in het donker opereert. Wel heeft ze foto’s gemaakt van de stoffelijke resten, maar die zijn niet echt smakelijk, vandaar verder alleen wat plaatjes van mij en van ‘Muis’ (IniMini) en heel misschien van die lompe die ze zo nodig in huis moest halen.

3 opmerkingen:

Mevrouw Katblad zei

Nou, we zijn wel lang in spanning gehouden! Een steenmarter dus!
Leuk verhaal hoor! Dank u wel, Pauline!

katja zei

Ja, ik wist het 'antwoord' natuurlijk allang...hehehe :-)
Maar wat een fantastische foto van Joekie trouwens, bovenaan !!!

Annemieke zei

Een steenmarter! Daar ben je mooi klaar mee. Gelukkig is het euvel verholpen. De bovenste foto is inderdaad mooi!