zondag 12 oktober 2014

Wat vangt de kat?

Vroege Vogels en Waarneming.nl starten een project om de verspreiding van muizen en andere kleine zoogdieren in kaart te brengen via de vangsten die 'onze' haarfabrieken mee naar huis nemen.
 
 
Hier is het webformulier waar je foto en waarneming kan invoeren.

Het is jammer dat mevrouw Katblad de muizen (en andere zoogdieren) die de haarfabrieken bij haar in huis dumpten de afgelopen jaren niet apart in de 'tags' vermeld heeft. Want om nu het hele Katblad te gaan doorzoeken naar de foto's die daar instaan van afgekloven muisjes op het vloerkleed...  Maar via Google en de zoekwoorden Leidsch Katblad en muis/vangst/prooi kwam ik de volgende plaatjes tegen. Het betreft alledrie vangsten van de Boez:
 
 
 

 
Dus, mevrouw Katblad: volgende keer de foto's opsturen naar Waarneming.nl, en voor de zekerheid misschien voortaan het woord 'prooi' in de tags van uw verslaggeving voor het Katblad opnemen.
 
Naschrift 13-10-2014: mevrouw Katblad liet weten dat zij al jaren de prooien doorgeeft aan waarneming.nl, want deze mogelijkheid is blijkbaar niet nieuw. Wat dan ws. wel nieuw is, is de samenwerking tussen Vroege Vogels en waarneming.nl.
Trouwens, hierbij roepen we natuurlijk ook alle lezers op om deel te nemen aan het project!
 

1 opmerking:

Mevrouw Katblad zei

Maar mevrouw Katja; wij doen dat doorgeven al jaren want de mogelijkheid was er al eerder! Maar dat staat dus nergens vermeld...