woensdag 22 oktober 2014

Leuke poezen-column gelezen

Mevrouw Katblad las in de Volkskrant een heel leuk stukje van Aaf Brandt Corstius over poezen en over het boek 'Kat in de Stad'. Het oorspronkelijke stuk is hier te vinden, maar als je geen inlog hebt en wil maken voor de Volkskrant.nl dan kan je dat natuurlijk niet lezen. Mevrouw Katblad heeft het voor de redactie gecopieerd, maar in verband met copyright gaan we hier niet de hele column voor u in de bijlage zetten.
Bij wijze van een soort recensie 'by proxy' (wij hebben immers zelf het boekje nog niet gezien) citeren wij hier wat uit de column Prikkiedik (22/10/2014):
"(...) raakt Kat in de Stad aan de essentie en het mysterie van het poes-zijn: dat je met niets doen, met gewoon zitten, liggen of zelfs heel diep slapen, ja zelfs met slapen in een kartonnen doos onder een laag kranten, toch de hele wereld aan je poezenvoeten kunt krijgen." 
En "Wat ook bijzonder is aan het boekje: de fotograaf is er in geslaagd de poezen te laten poseren. (...) Vakmanschap. Alleen op de foto van Timor en Tijger van de Brillenmaeker staat een van de twee met zijn rug naar de camera, het grote zwarte poepgat vol in zicht.
Dat is hoe mijn poezen op al mijn foto's staan.
En dan toch van ze blijven houden."
 
Misschien toch eens uitzoeken of Aaf Brandt Corstius nog meer over poezen heeft geschreven. En eens kijken of Kat in de Stad - Amsterdamse kroegtijgers en winkelpoezen al bij Kooijker ligt (nu we toch bezig zijn met reclame maken... Zouden we eigenlijk geld voor moeten vragen...)

Geen opmerkingen: