dinsdag 21 oktober 2014

Van uw reporter in het buitenland

Dit keer was ik niet in Japan bij een kattencafe, maar bij vrienden in Amerika om te rapporteren over huiskatten aldaar. Deze vrienden zijn de trotse bezitters van 2 zusjes, Muffin (grijs) en Twitch ("Cerakleurig"), beide 15 jaar jong. Hoewel de twee zussen zijn, lijken ze totaal niet op elkaar, qua uiterlijk, maar ook qua karakter.
Muffin is een schoot en knuffelkat (en was erg blij dat ik er vroeg uit kwam 's ochtends door de jetlag), terwijl Twitch heel schichtig is - pas op mijn laatste dag bleef ze lang genoeg in de buurt dat ik een foto kon maken.
 
 

 

 

 
Bij Muffin was dat een stuk makkelijker. Die poeseerde er lustig op los.
 
Ook qua gezondheid doen ze het verschillend: Twitch is nog in topconditie, terwijl Muffin artrose heeft (wat haar er niet van weerhoudt nog op schoot te springen en van het leven te genieten). Beide katten zijn praters - ze mauwen de hele dag door en klinken net als de kat van 'the Catch' (voor mensen die dat spel kennen).

Wat bijzonder is, is dat Muffin een speciale band heeft met de oudste dochter van deze vrienden. Zij werd geboren toen Muffin een half jaar oud was en werd door Muffin onmiddellijk geselecteerd als favoriet mens. Muffin slaapt iedere nacht bij haar op de kamer (al vanaf dat ze 3 maanden was) en ze zit te wachten tot ze terug komt van school.
Overigens doet Muffin ook haar naam eer aan: ze is verzot op Muffins (maar krijgt die alleen als ze ze steelt terwijl haar mensen niet opletten).
 
Annemieke

3 opmerkingen:

Ina Rus zei

Ze lijken inderdaad helemaal niet op elkaar. Wat ligt Muffin er heerlijk bij op de laatste foto.

katja zei

Ze hebben wel allebei van die duidelijke witte 'wangetjes'.

katja zei

Cerakleurig is trouwens wel een mooi woord!