zondag 19 oktober 2014

Nog een kattennieuwtje

Ditmaal uit het AD van 14 oktober:
 
Kat levert huisverkopers 100.000 euro extra op
Een gezin uit Australië heeft een bijzondere deal gesloten. Het huis van de familie Perceval stond te koop voor ruim 1,4 miljoen euro, maar een koper bood 1,5 miljoen. Voor dat bedrag wilde hij echter wel de kat van het gezin erbij kopen, zo meldt de Herald Sun.
Tijdens een van de bezichtigingen in het huis zat de kat Tiffany prinsheerlijk op de bank. 'Mensen kwamen langs om het huis te bekijken. Tiffany genoot van alle aandacht,' vertelt Fran Perceval. Die aandacht kwam vooral van de kinderen van de kopers. Het verleidde de verkoopster tot de grap 'dat de kat ook bij de deal ingesloten kon worden.'


Deal
De grap werd echter zeer serieus genomen. Kopers boden namelijk 1,5 miljoen voor het huis, op voorwaarde dat Tiffany bij de prijs inbegrepen zou zijn. De familie Perceval ging akkoord, tot woede van hun 19-jarige zoon Sam.

De grap werd echter zeer serieus genomen. Kopers boden namelijk 1,5 miljoen voor het huis, op voorwaarde dat Tiffany bij de prijs inbegrepen zou zijn. De familie Perceval ging akkoord, tot woede van hun 19-jarige zoon Sam.

'Hij kocht haar bij de dierenwinkel. Ze was de laatste van het nest en hij had medelijden met haar.' Ondanks dat de deal volgens Fran al gesloten is, is ze nog in onderhandeling met haar zoon: 'We gaan hem laten kiezen: hij mag Tiffany houden of hij krijgt 14.000 euro.' Een kleine voorspelling durft ze al wel te doen. Sam wil volgend jaar namelijk gaan reizen, en daar kan hij nog wel wat geld voor gebruiken. 'En hij kan dan geen kat meenemen.'

Hoewel het gezin een flinke som geld krijgt, valt het afscheid zwaar. 'Het is moeilijk om haar te laten gaan. Ze is een hele dure kat, maar ze is wel onze kat. We zijn een diervriendelijke familie. Tiffany is een beetje een prinses. Ze is prachtig om te zien.' Als de familie in het nieuwe huis woont, willen ze een nieuwe kat adopteren.(Joost de Kleuver)
 
(noot redactie bijlage: Is dit immoreel? Van de verkopers? Van de kopers? En zo ja, wat zou u doen in zo'n geval? )

4 opmerkingen:

Ina Rus zei

Een huisgenoot verkopen vind ik inderdaad tamelijk immoreel.

Mevrouw Katblad zei

Wij hebben de Boez, Cera en Oscar verteld dat zoiets op dit moment geen optie is voor mevrouw K. Met dit antwoord waren ze echter niet helemaal tevreden.

Annemieke zei

Ik had het al gelezen op nu.nl - zou niet in mijn hoofd op komen om geld te bieden voor iemand anders' kat. Of om onze beesten te verkopen. Pieper doet wel elrond in de aanbieding voor 10 kg kipfilet en 10 kg verse vis.

katja zei

@mevrouw Katblad: op dit moment niet???? Op welk moment dan wel?
(hoeft u niet prijs te geven hoor, maar kan me voorstellen dat Boez, Cera en Oscar niet helemaal tevreden waren met dit antwoord).
Maar stel dat mevrouw Katblad naar een klein bovenhuisje zou verhuizen, of naar een ver land, dan zou ik me voor kunnen stellen dat Boez, Cera en Oscar er anders over zouden denken.